Radio Ålesund håper å kunne sende hundrevis av familier ut for å oppleve Sunnmøre i september.

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4935"]

– Vi sitter alt for mye stille, og når høsten kommer er det lett å bli sittende foran tv`n eller nettbrettet sier programlederene Egil Farstad og Haakon Sørvik.

Nå vil de at flest mulig skal ta turen ut og benytte den fine tiden vi har foran oss.

– September er jo en kjempefin måned å bruke tid utendørs, og vi har jo verdens beste muligheter for flotte turer her på Sunnmøre. Vi bor i den suverent vakreste delen av Norge – kanskje den vakreste delen av verden. Men i en travel hverdag glemmer vi til tider å bruke Sunnmøre – og vi glemmer at man ikke trenger å være på ferie for at man kan oppleve noe sammen.

Derfor er dette en oppfordring til alle, om å samle familien og komme ut og oppleve Sunnmøre.

– I barndommen er vi så flinke til å bruke fantasien, men når man blir eldre glemmer man det faktum at det neste eventyret starter rett utenfor døren – så mitt håp er at dette kan være en medvirkende faktor til å få sunnmøringene mer ut på eventyr, sier Sørvik.

Radio Ålesund vil nå at flest mulig tar bilde av seg og sine når de er ute på tur og merker de med #mittsunnmøre eller #minradio og deler det på sosiale media. Radiokanalen deler nå ut flere hundre t-skjorter som deltakerne må ha på seg.

Det som er viktig å huske med denne konkurransen er at det ikke handler nødvendigvis om å ta det teknisk beste bilde, det handler bare om å ta et bilde som skiller seg ut fra mengden – og med en komiker, en bypatriot og en fotograf som vurderer på forskjellige grunnlag, så har alle en mulighet for å imponere, sier Farstad.

Bildebidrag mottas frem til Lekivalen i Sparebanken Møre Arena fra 20-21 september. Da vil publilum stemme fram de 5 flotteste bildene til finalen. Samtidig vil dommerne i konkurransen Henrik Overaa Bjørnson, Trine Klemetsen og Svein-Are Tollås også plukke ut 5 bilder som går videre til finalen.

Den endelige vinneren kåres ved en sms-avstemning blant 10 finalebilder – og avsløres fredag den 26. september på Ålesund Storsenter.

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4936"]