– La kunsstudenter male rådhusfasaden, mener tidligere kulturprisvinner.

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4935"]

Bent Erik Myrvoll vant Ålesund bys kulturpris i fjor. Han mener rådhusveggen kan brukes til noe positivt.

– Veggen er en svær, grå koloss. Den kan brukes til mye. Jeg kan tenke meg temporære uttrykk, istedenfor en stasjonær utstilling, sier kunstneren.

En kan gjerne la kunstudenter få komme til, og la det stå kanskje bare noen få år. Videokanon i mørketida, eller ha store holdbare fargepartier, til å løse opp uttrykket, kan og være en idé, sier Bent Erik Myrvoll til avisa.

Ingen god idè

– Jeg synes rådhuset ble veldig mye finere enn tidligere, sier ordfører Bjørn Tømmerdal. Han var selv leder i styret i Ålesund kommunes administrasjonsbygg, og en av de tre menn som plukket ut vinnerprosjektet i anbudskonkurransen for fasadehabiliteringa. Sier Bjørn Tømmerdal til Sunnmørsposten

Den nye fasaden med glassvegger lettet uttrykket på rådhuset fra 1980. Om man da ser bort ifra nordveggen. Den reiser seg som en svær, grå murkoloss, når man rusler mot bysentrum fra Brunholmen på Aspøya.

– Å ha graffiti på veggen, synes jeg ikke er noen god idé. Det eneste måtte være til lysbildeshow eller spesielle events, eksempelvis slik som ved markeringa av Bybrannen. Men å åpne for alternative uttrykk, der kunstnere får slippe til, det har jeg ikke troa på, sier Tømmerdal til avisa.

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4936"]