Ålesundsartisten Elin Sofye tok Kapp Verde med reaggae-cover av «Take on me».

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4935"]

Hun kom nylig tilbake fra fra øygruppen Kapp Verde utenfor Afrikas vestkyst.

– Det var en helt utrolig opplevelse. Landet er utrolig vakkert og vi fikk mange kontakter etter å ha holdt flere konserter på de forskjellige øyene.

-«No stress»

Elin Sofye Rabbevåg er bosatt i Bergen og gjennom et kommunalt kulturutvekslingsprosjekt som heter «Norcabo» fikk hun sammen med ålesundsvenninen Linn Kathrin Taklo tilbringe en uke på Kapp Verde.

– Vi oppdaget fort at de har en annen mentalitet enn her hjemme. Mens vi stresset før konsertene, tok de det svært rolig. Jeg ventet blant annet på et piano før en konsert.

Først 15 minutter etter konserten skulle ha begynt kom pianoet, uten pedal og så mer ut som en datamaskin. Men vi gjorde konserten med Linn på ukulele og jeg på gitar, uten noe mer stress. Det gikk igjen over hele øygruppen, «No stress».

» Take on me» reggae versjon

– Vi var også på en reggea konsert på et utested nede med stranden i Boavista. Uten at vi var forberedt på det ble vi dratt opp på scenen. Vi fikk litt panikk og av alle ting satt vi i gang å spille en cover/reggea versjon av ”Take on me”, ler Elin.

Vi ble en smule flau i etterkant, men folk likte det og sang med for full hals. A-ha er tydeligvis populære på Kapp Verde.

Skal tilbake

Ålesundsjentene spilte flere konserter og har nå et håp om å bli spilt på radio på Kapp Verde.

– Jeg tror det er et marked for min type musikk der, og har allerede knyttet mange kontakter på stedet. Vi har allerede bestemt oss for å reise tilbake.

Det var utrolig inspirerende å se hvor musikalske de var. Musikk og dans er endel av hverdagen deres og på nesten hver kafe stod det en gitar i et hjørne. Helt herlig!

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4936"]