Hjelpegruppa for Ålesund vil arrangere julefeiring for ensomme i distriktet.

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4935"]

Hjelpegruppa har nå over 2300 medlemmer på Facebook og vokser stadig. Nå vil initiativtakerne prøve å arrangere en alternativ julefeiring for personer som sitter alene i høytiden.

Ved juletider har det blitt sendt rundt annonser gjennom Facebook hvor folk ønsker å betale for å feire jul med andre, noe Charlotte Gjerde som står bak initiativet synes er trist.

– Jeg blir utrolig lei meg når jeg ser slikt. Det er ikke riktig at noen skal sitte helt alene på julaften.

Felles ålesundsdugnad

Nå går hun ut å inviterer til en felles ålesunsdugnad for å få til dette. Tilbakemeldingene har vært mange, og flere tilbyr seg å lage mat, vaske, servere og skaffe julegaver til et slikt arrangement. Selve arrangementet er helt nytt, men Charlotte sier responsen har vert stor allerede.

– Jeg er overveldet over engasjementet nok en gang. Det er mange som har tilbudt seg å være med på denne dugnaden.

Har fått tilbud om lokale

Charlotte er usikker på hvor mange som vil benytte et slikt tilbud. De har fått tilbud om å låne lokalene til Redningsselskapet på Dronning Sonjas plass. Her er det mulig å dekke på til 25 personer.

For å kunne gjennomføre dette arrangementet sier Charlotte at de først og fremst trenger bedrifter og butikker som kan donere mat.

– Vi har allerede fått inn lister med folk som vil hjelpe til med forskjellige ting, men hele arrangementet er veldedighet og vi trenger det vi kan av de som vil hjelpe. Først og fremst er det mat vi trenger for å kunne arrangere dette, sier Charlotte.

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4936"]