– Dette har jeg jobbet mot i 8 år, sier Stian Walgermo fra Sjøholt.

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4935"]

I helga satte han ny nordisk rekord og sikret seg bronse under VM i styrkeløft i Usa.

I benkpress og markløft gikk det bra. I benk ble det 272.5 kilo, som er personlig rekord. (se video nederst i saken)

Ny nordisk rekord

– I markløft ville jeg forsøke på medalje, og meldte inn 350 kilo til siste forsøk, noe som var 10 kilo over min personlige rekord. Formen var bra og alt stemte, løftet gikk opp og ble godkjent, løftet holdt til bronse i øvelsen. Dette er også ny nordisk rekord, forteller Stian.

I knebøy stemte det ikke denne gangen og han ble stående med 375 kilo, det er 12.5 kilo under hans personlige rekord.

Gikk for 1000 kilo

Målet var å løfte 1000 kilo totalt, men det endte med 997.5 kilo og 4.plass.

– I fjor endte jeg også på 4.plass da med 962.5 kilo. Det var et par av konkurrentene som hadde litt flaks så jeg kunne fort endt på 3.plass totalt.

Oppkjøringen har vært meget bra, det har vært lite skader og ting har føltes bra hele veien. Jeg føler jeg fikk toppet formen og løftet opp mot det jeg var god for.

Nærmer seg verdens beste

Hva skal til for at en sindig kar fra Ørskog skal ta 4. plass i VM i styrkeløft?

– Først og fremst motivasjon til å trene. Jeg har holdt på i over 8 år nå og nærmer meg de aller beste i verden. Et vist talent kreves også, men det kan kompenseres noe med stå-på-vilje.

Det er viktig med støtte fra de nærmeste rundt rundt deg, gode trenere, smart trening med tanke på skader, det er mange faktorer som spiller inn.

Det viktigste for min del er at jeg alltid ønsker å forbedre meg og det gir meg motivasjon.

På pallen neste gang

26-åringen startet med styrkeløft som 18-åring. Han ble tidlig norsk juniormester og er flere ganger norgesmester som senior.Og har ikke tenkt å legge vektene på hylla med det første,

– Det er bare å fortsette å jobbe videre, jeg nærmer meg pallen. Ikke noe mer å si om det, nå har jeg også plukket min første medalje på senior VM. Og har sølv totalt fra EM i mai.

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4936"]