Martin Svendsen Dimmen fra Ulsteinvik har stemmen til kaningutten Johan i ny Skandinavisk barnefilm.

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4935"]

Erfaring fra britisk barneserie

Mange har hørt Martin fra Ulsteinvik på NRK Super. Der har 13 åringen den norske stemmen til Petter Kanin,i den britiske barneserien med samme navn. Serien strekker seg over 56 episoder og oppdraget fikk han gjenom NorDubb som holder til i Volda. NorDubb har lagt nynorsk-tilnærmet tale på flere barne-tv-program for NRK.

– Faren Terje Dimmen, kom over annonsen og sendte dermed melding til Martin på facebook, forteller mor,Tove Svendsen. Martin likte ideen og tok derfor kontakt med NorDubb for audition og ble til slutt valgt ut til rollen i konkurranse med ca 30 andre kandidater.

Aktiv gutt

Nå har han hovedrollen i en ny animasjonsfilm for barn, også denne gangen som kanin, nemlig Johan i «Reisa til Fjærkongens rike». Filmen handler om kaningutten Johan som har mistet moren og derfor tar turen til underverden for å hente henne tilbake.

– Filmen ble spilt inn i høstferien forteller moren og legger til at arbeidet med kaninrollene har vært både utfordrende og lærerikt for sønnen som foruten å være elev ved Ulsteinvik ungdomskole også har flere andre baller i luften på fritiden.

Martin trener fire ganger i uken på Hødd fotball, spiller gitar og liker både å seile og stå på ski. Dessuten er det lekser som skal gjøres, i tillegg til rollene han har hatt som stemmene til Petter kanin og Johan.

– Heldigvis har regissør og disponent i NorDubb Studios, Morten Lange en god kjemi med Martin og har vært en flott støttespiller,så Martin har trivdes svært godt oppi det hele. Videre har vi også kontor i Ørsta vi kan jobbe fra så heldige jobbomstendigheter for oss foreldrer har gjort at vi har kunnet lette det praktiske med reisen forteller Tove Svendsen.

Prisbelønnet skandinavisk samarbeid

Det er en skandinavisk barnefilm der regissør Esben Toft Jacobsen er dansk mens selve filmen er innspilt i Sverige. I Norge har man valgt å gi ut filmen på nynorsk, noe distrubitør Stig Brekke er svært glad for. Han er også veldig fornøyd med at Martin fra Ulsteinvik er hovedrolleinnehaver og roser stemmen hans for å ha et sterkt nærvær som han liker meget godt.

Filmen fikk publikumsprisen under Kristiansand Barnefilmfestivalen i september 2014. Den fikk også gode tilbakemeldinger i Sverige og Danmark da den gikk på kino der. I Norge har filmen premiere 6.februar neste år.

Kjente navn på rollelisten

I rollen som pappa kanin finner vi Svein Roger Karlsen som mange også kjenner som faren til Trille i Vaffelhjerte. Rollen som mor besittes av Rita Eriksen, som forøvrig både synger og spilller mamma i filmen.

Gruppa Vamp ,med sangen Tir n`a Noir er lydsporet som høres på endel av traileren og filmen. Sangen er basert på et dikt av Kolbein Falkeide om nettopp underverden.

Positive erfaringer

Det beste med å være med på dette må være omtrent alt mener Martin selv.

– Det eneste negative jeg kan komme på er de gangene vi har måttet repetere replikker mange ganger. Da kan det være litt kjedelig. Det har for det meste vært positive responser fra omgivelsene sier han videre og legger til at nå gleder han seg til premieren. Han har heller ikke noe imot å ta på seg flere oppdrag med å dubbe stemmer til film og tv.

Her kan du se litt av den svenske orginalversjonen

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4936"]