Er du mellom 10 og 20 år kan du delta på lokalmønstringen, men man må være fylt 13 år for å bli sendt videre til fylkesmønstringen.

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4935"]
På mønstringen kan du delta med for eksempel; BeatBoxe, hip hop, Rap, sang, spille i band, spille alene, maleri, tegning, dans, RS, ballett, trikse med ball, trylle, jojo, teater, scrappe, foto, film, glassblåsing, dikt, noveller, cheerleading, eller du kan stille med noe du har Strikka eller hekla.
Noen Kommuner har allerede startet
I går var det blant annet Ørskog som avholdt sin mønstring og hele femten scenebidrag og seks kunstverk var påmeldt, så det var ikke mangel på talenter under ungdomens kulturmønstring for Ørskog. Både blåseinstrument, trommer, gitar og piano var å høre fra scenen søndag ettermiddag.
Målsetning: «UKM skal stimulere og synliggjøre ungdommens kulturelle aktivitet – lokalt, regionalt og nasjonalt. UKM skal være et landsomfattende arrangement – åpent for all ungdom».
UKM i Ålesund:
Her må man være om seg å få ut fingern for påmeldingsfristen går ut søndag 15.februar for Ålesund som er en av de siste kommunene i rekken denne gangen.
Lokalkontakt for UKM Ålesund; Øydis Holte håper at flest mulig vil melde seg på.
– Det er viktig at folk ikke tenker begrensninger for her er det meningen å vise bredden i ungdomskulturen så alle typer innslag er velkommen!
28.februar i Parken Kulturhus er det Ålesundsungdommen som får prøve seg. Forestillingen åpner kl 15.00.
Lydsjekk torsdag 26.februar og/eller fredag 27.februar ettermiddag/kveld. Deltakere får beskjed om tid for lydsjekk på SMS.

På grunn av tidspress under arrangementet kan ikke scene innslagene vare mer enn 5. minutter. Teaterinnslag har 10. minutter til rådighet.

Noen deltagere vil av dommerpanelet bli tatt ut til å representere Ålesund kommune i fylkesmønstringen som skal være i Fosnavåg, 17 til 19. april.

UKM Ulsteinvik og Hareid
også Ulsteinvik og Hareid vil i år la arrangementet sitt gå av stabelen den 28.februar og der har man satt 23.februar som påmeldingsfrist. I utgangspunktet var det planlagt å gå av stabelen allerede 7.februar men det viste seg å være en dato som passet dårlig for mange da den kolliderte med flere andre kulturarrangementer.
UKM 30 år i år!
I år har UKM 30-års jubileum og det vil markeres gjenom hele året , både lokalt, regionalt og på den nasjonale UKM-festivalen. Det satses dessuten på et rekordstort antall påmeldte!

UKM består nå av lokalmønstringer i over 400 kommuner, fylkesmønstringer i landets alle 19 fylker, og siden 1991 har den årlige landsmønstringen vært i Trondheim.

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4936"]