Rundt 15 førere trosset uværet Ole på lørdag og fant veien til Ålesund Motorstadion i Olsvika. Der møtte de en snø- og isdekt bane.

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4935"]

– Vi vil legge til rette for at bilførere skal utvikle kjøreferdighet, vurderingsevne og reaksjonsevne under trygge forhold, sier leder i NAF avd. Ålesund og omegn Dag Halkjelsvik. På denne måten blir de bedre kjent med bilene sine og vil bli bedre sjåfører.

Kjører helt på grensen

NAF- Banen i Olsvika er egentlig en bilcross- og mørkekjøringsbane, men NAF ønsker å drive forebyggende arbeid og mener tilbudet i distriktet ikke er godt nok.

– Det er få muligheter og dårlig tilrettelagt for at bilførere kan trene på slike aktiviteter på våre kanter. Under kjøringen på NAF- banen kan førerne ligge på grensen og kjenner adrenalinet bruse.

Du lærer bilen bedre å kjenne, og du får føle hvor lite som skal til før ting går galt, hvor små marginene er. Det bedrer ferdigheter og reaksjon.

Vil redusere grisekjøringen

Halkjelsvik mener unge førere har mye å hente på denne typen kjøretrening.

– Et av samtaleemnene hos oss er at slike banedager kan ta grisekjøringen bort fra veiene. Mange av deltagerne lørdag fikk nok justert selvbildet sitt. Mange unge førere tror dessverre at de er bedre til å kjøre enn de egentlig er, dermed tøffer de seg for kameratene.

Overmot er et problem. Gjennom å arrangere slike dager håper vi å få ulykkestatistikken ned, sier Halkjelsvik.

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4936"]