Ålesundsjenta Solgunn Valstad synger seg videre i The Voice. 8. november står en ny duell foran henne før eventuelle livesendinger.

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4935"]

– Det blir utrolig surt om jeg går ut av konkurransen nå. Jeg har blitt godt kjent med de andre deltakerne i konkurransen og synes crewet bak The Voice er fantastisk. Jeg håper at jeg får være med på livessendingene. Da gjenstår det 16 artister som skal kjempe seg fram til finalen 20. desember.

Tøffe mål

De siste par årene har den tidligere rockejenta brukt mesteparten av tiden på å være tvillingmamma. Drømmen om å bli Norges neste rockestjerne er lagt på hylla. -Jeg satte meg tøffe mål allerede som 12 åring, forteller Solgunn. Jeg skulle på MTV før jeg var 15 år og gi ut plate før jeg var 20. Solgunn, eller Sunny ble presentert som den nye norske rockebitchen som vokalist i gruppa «Jack» for 9 år siden. Sist vi så ålesundsjenta på en nasjonal scene var i 2009 som deltaker i Melodi Grand Prix med «Carrie».

Tvilte på fremtiden

Så kom altså hverdagen som småbarnsmor. -Jeg trodde musikklivet på en måte var over, barna tok all min tid. Egentlig begynte usikkerheten før barna kom. Jeg ble usikker på hvilken retning jeg skulle gå. Det er så mye forskjellig jeg liker å gjøre og jeg følte press fra forskjellig hold om hva jeg burde gjøre. Det gjorde at jeg var rådvill et par år før jeg ble gravid, og ikke gjorde så mye som var mitt eget. Jeg tok et oppgjør med meg selv og fant ut om jeg begynte med musikk igjen ville det gjøre meg glad. Det beste for barna er jo å ha en glad og fornøyd mor tror jeg.

Grusomt å stå på scenen

Å stå på scenen igjen på blind audition i The Voice var helt grusomt for å si det mildt. Jeg har sett opptak fra min audition mange ganger og kan fremdeles ikke huske at jeg har vært der. Jeg vet jo at jeg var der, at jeg sang og var skitnervøs, svetten rant og alt var grusomt. Det husker jeg jo, men selve jobben på scenen husker jeg ingen ting av. Jeg pleier å ha stålkontroll på det jeg gjør, de fleste bevegelsene jeg gjør er planlagt
eller ligger til min natur. Nå har jeg sett opptakene flere ganger, og selv jeg greier ikke å se at jeg er nervøs. Så jeg er stolt av meg selv, for jeg var ikke overbevist om at jeg fremdeles hadde det i meg.Jeg er en stabil entertainer, det har vært godt å se.

Gleden er tilbake
Nå har jeg fått tilbake troen på meg selv. Nå kan jeg sitte å studere min egen opptreden i etterkant og plukke bort ting jeg ikke liker. Det har jeg ikke vært vant til de 10 årene jeg har har jobbet «live». Usikkerheten på hva jeg skal gjøre videre er borte nå, å gi ut et album er ikke lengre på topp på min prioriteringsliste. Nå handler det om å ha det gøy og nyte det jeg er med på og skape de kontaktene jeg trenger for å fortsette med det jeg har lyst til. Jeg har ikke lengre en drøm om å bli en popstjerne, nå er drømmen å få være på scenen og kunne leve av å være musiker. Å kunne glede meg selv og andre med musikken. Jeg har fått være med på mye hittil i livet og vil ikke lengre
bli en kvinnelig Dave Grohl. Selv om rock fortsatt er det gøyeste, så er det nok ikke den sjangeren dere vil høre fra meg fremover, sier Solgunn og blunker lurt.

Sunny slapp denne uken en ny singel med Svartepetter, rapartist og en av hennes nærmeste venner. Hun er å høre på flere tracks på Svartepetters kommende album, ei plate fullstappet av deilig, morsom, mørk, politisk, festlig og avhengighetsdannende norsk rap, om vi skal tro det Sunny selv sier.
Se videoen til låta «Onde Drømmer»

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4936"]