Ronnie Mag Larsen og Ingvild Giske kinodebuterer samme dag med hver sin film.

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4935"]

10. oktober kan du se den mye omtalte «Skumringslandet» på kino, samme dag lanseres også «Flink Pike» som er produsert av Ingvild Giske.

Håper på Ålesundspremiere

– Vi hadde urpremiere på Filmfestivalen i Haugesund og fikk en utrolig varm mottakelse. Det er den første filmen jeg har vært med på som skal på kino, så det er en ny opplevelse.

Ingvild jobber som produsent i Medieoperatørene har mer enn 10 års erfaring som regissør og produsent av dokumentarer, kort- og animasjonsfilmer.

– Vi er allerede satt opp på 40 kinoer rundt om i landet og jeg håper at den også skal vises i Ålesund. Jeg har vært i kontakt med kinoen, men det er ikke tatt noen avgjørelse enda.

Programdirektør ved Oslo Kino, Christin Berg, som er ansvarlig for filmoppsettet bekrefter overfor Maxloka.no at begge filmene mest trolig vises i Ålesund på permieredagen.

Varm mottakelse på alvorlig film

Flink pike behandler universelle tema som behovet for kontroll og tapet av kontroll, skildret gjennom Solveig og hennes nærmestes opplevelser av en vanskelig tid. En film om håpløsheten og avmaktens tårer, men også om håpet og galgenhumorens befriende latter. Lene Marlins historie om at hun forsøkte å ta sitt eget liv, gjør denne filmen mer aktuell i dag.

– Selv om det er en alvorlig film er det også en morsom film, det fikk vi oppleve i Haugesund. Vi har valgt verdensdagen for psykisk helse som premieredato, selv om filmen har vært ferdig en stund.

Følg «Flink Pike» på Facebook

Nå jobber Ingvild med en film om Kaizers Orchestra som også skal på kino. Det skjer neste år.

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4936"]