Tror på medaljer til Ålesund under World Cup i Taekwon-do

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4935"]

– World Cup er egentlig som et VM, bare enda tøffere. I VM får hvert land kun stille med sine landslag, mens i World Cup kan landene stille med flere utøvere i hver klasse, sier Laila Haram i Ålesund Taekwon-do Klubb.

Ingen beskjedenhet å se hos Laila. Hun er både trener og utøver i klubben, og på Jamaica-turen er hun også reiseleder. Og hun har fått med seg fem andre utøvere til Jamaica: Alexander Dybvik (landslagsutøver), Erik Heggem, Otto Johan Heltne, Vidar Vestnes og Synnøve Rabbevåg.

World Cup avvikles kun annethvert år. I 2012 var England arrangør, nå altså perlen i Karibien. Torsdag forrige uke dro seksten fra Ålesund sørover.

– Vi ser virkelig fram til denne turen. Ikke minst fordi vi har så mange som jeg føler kan hevde seg helt i toppenm, sier hun til avisa.

I World Cup konkurreres det i mønster, sparring og knusing.

– Våre utøvere har sine forskjellige spesialiteter der de kan hevde seg, og jeg har faktisk stor tro på en del medaljer til Ålesund. Men det er klart at marginene er små og bør være på vår side. Det er tross alt over 700 aktive som deltar denne gangen, forteller Laila

Hun selv har rik erfaring fra World Cup, hun deltok både i 2004 og 2008, og har et gull, et sølv og to bronsemedaljer i skapet.

– Jeg har jo medaljer i alle valører, men tar gjerne noen flere. Formen er veldig bra, og det gjelder for oss alle, tror hun.

Mesterskapet avvikles i idyliske Montego Bay, som er turist mekkaet på øya.

– Og det er bra, for vi har hørt at i hovedstaden Kingston skal det være ganske mye kriminalitet. Det skal vi visstnok unngå i Montego Bay.

Ålesund Taekwon-do klubb er virkelig i vinden nå, med stadig nye medlemmer. Og i begynnelsen av september skal klubben starte nybegynner kurs i den edle selvforsvarsgren både for voksne, ungdommer og barn. Og det er fortsatt ledige plasser, til de som ønsker og prøve seg.

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4936"]