De har musikktalentet og finaleplassen til felles men stiller i ulike sjangere

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4935"]

Tre ganske så ulike finalister er videre i kampen om Musikkprisen 2015. Det er rockebandet Ahead of the Curve, popartisten Amanda Tenfjord, og den electronica- inspirerte duoen Marre feat. URO.

Vinneren kåres på Terminalen Byscene, 29.april.

Under superfinalen på Terminalen vil de tre finalistene fremføre sin låt foran publikum og juryen og en vinner vil bli kåret til slutt. Det er forøvrig både fri aldresgrense og gratis inngang til dette arrangementet.

Ahead of the Curve :

Ahead of the Curve er et hardtslående og alternativt rockeband fra Ålesund, bestående av Øyvind Tønnesen på vokal og gitar, Thomas Aamås Lergrovik på bass og koring, Aleksander Grande på gitar og Marco Brørs på trommer.

Marco mener at Ahead of the Curve har et voldsomt og unikt lydbilde som frontes av en aggressiv og karakteristisk stemme, store gitarer, pulserende bass og intense trommer.

– Stor dynamikkforskjell og variasjon er nøkkelord som er blitt en del av særpreget til Ahead of the Curve, hvor det går i alt fra rolige ballader til hissig, «in-your-face rock».

Inspirisajonene vår går i alt fra 90-tallets grungescene og 70-tallets hard rock-bølge til mer moderne metall/rock/hardcore. Band som Nirvana, Led Zeppelin, The Strokes og The Fall of Troy er noen av bandene som inspirerer sounden til Ahead of the Curve foteller Marco.

Låten vi meldte oss på Musikkprisen med, heter “Float” og er en relativt fersk sang, men likevel en låt som oppsumerer bandets sound ganske godt. Den ble skrevet en knapp uke før den ble spilt inn i studioet Ocean Sound Recordings på Giske, og er mixet av Henning Svoren.

Våre forventninger til finalen er at der vil være en høy standard på både livelyd, scene og nivået blant deltakerne. Vi håper på et godt oppmøte av publikum og ser ellers veldig frem til å få opptre på Terminalen avslutter trommeslager Marco Brørs fra Ahead of the Curve.

Amanda Tenfjord:

Amanda Tenfjord sier om seg selv at hun ikke helt vet hvilken sjanger hun skal plassere musikken sin i men antar at hun spiller rolig, melankolsk og spennende pop.

– Jeg er en 18 år gammel jente, som for øyeblikket går siste året ved Fagerlia VGS. Jeg er halvt gresk, halvt tennfjording, og musikken min er inspirert av ulike kulturer, av dagligdagse ting og av personlige opplevelser.

Sangen hun deltar med skrev hun i fjor og «Run» er den første låten hun har skrevet selv .

– Jeg er veldig overraska og glad over å ha kommet så langt, det var jo veldig mange flinke artister som var meldt på. Det hadde jo selvsagt vært gøy å vinne, men nå tenker jeg egentlig mest på å storkose meg på superfinalen på Terminalen på onsdag!

I fjor frontet Amanda en landsomfattende kampanje for Personskadeforbundet, nettopp med debutlåta «Run». Hennes fulle navn er Amanda Klara Georgiadis Tenfjord.

Marre feat URO

Marre feat. URO er en duo bestående av to musikere fra Ulsteinvik. De har samarbeidet på en rekke låter, bla. «Rigth Now». Marre er produsent og låtskriver mens Marte «URO» Urke Antonsen står for vokalen. Hun forteller følgende om duoen:

– Jeg og Marre (Marius) er to musikere fra Ulsteinvik. Selv er jeg 19 år (blir 20 i år) og Marre er 25.

Både som artister og som personer er vi veldig glad i å skille oss ut i fra mengden og være annerledes. Musikken gir oss derav en tydelig plattform å utrykke oss på.

Vi har begge holdt oss relativt lavt i musikkterrenget frem til nå, og bare drevet med vårt eget med noen publiseringer på SoundCloud og Youtube.

For oss ligger elektronika-sjangeren hjertet nært, selv om jeg personlig er en veldig sjanger-uavhengig person og hører på alt ørene tillater for å hente inspirasjon. Vi lar oss inspirere mye av gruppen Röyksopp, noe som kanskje er en tydelig faktor for oppbyggingen av låten vi har meldt oss på konkurransen med, «Right Now».

– Selv har jeg ikke store forventninger til finalen. Jeg synes det er helt ute av verden at vi i det hele tatt har kommet så langt, så uavhengig av resultatet er jeg storfornøyd med hva vi har fått til avslutter Marte.

Her kan du stemme på din favoritt:

Frem til onsdag 29. april kan du stemme på din favoritt blant superfinalistene HER. Du kan kun stemme 3 ganger i døgnet og kun en gang per låt. Når vinneren kåres, teller publikumsstemmene og jurystemmene 50% hver.

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4936"]