Da Robin Andre Ryste Skjeret kræsjet stygt i norgesmesterskapet, hang VM drømmen i en tynn tråd.

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4935"]

For NM i utforsykling skulle være det viktigste uttakskriteriet for å komme med til VM i Hafjell.

Men etter fall og tiendeplass, ble det mer spennende enn Volda gutten hadde håpet på. Men på tirsdag fikk 16 åringen en hyggelig telefon.

– Det var godt å få den endelige beskjeden, sier Robin Andre Ryste Skjeret til Sunnmørsposten. Han mener det ikke var noen overraskelse at han ble tatt ut. Som en av de yngste i klassen ligger han på en fjerdeplass i sammendraget.

Den 2. september tar VM i terrengsykling til i Hafjell, og Ryste Skjeret er en av syv nordmenn som stiller til start i klassen for 17 og 18 åringer i utforsykling.

– Målet er å lære mest mulig, sier han til avisa

Han våger ikke å ha høye ambisjoner om resultatet i sitt første verdensmesterskap, men håper han ikke blir sist av de norske deltakerane.

Fleste er fra Østlandet

De fleste som driver med utforsykling i Norge, kommer fra områder på Østlandet med tilknytting til sykkelanlegg i skibakkene.

I Volda må 16 åringen dytte sykkelen sin selv. I skogene ovenfor Volda har Ryste Skjeret laget sin egen utforløype der han har laget sykkelgrunnlaget.

Man får ekstra lyst til å kjøre fort når man har brukt krefter på å komme seg opp, sier Ryste Skjeret til avisa.

Men som eldre juniorer trenger han mye trening. Derfor trener han med satsingsgruppen SK Rye. Men avstandene gjør at han stort sett må klare seg på egen hånd.

Satser

Framfor huset til familien ligger utforsykkelen til 30.000 kroner demontert.

– Det er en del av VM å gå gjennom sykkelen i hver minste detalje, sier Ryste Skjeret.

Til daglig går 16 åringen elektronlinjen i Ørsta, å være nevenyttig lønner seg i en sport der dekk, bremser, felger og dempere må skiftes med jevne mellomrom. Men utfortalentet håper elektriker yrket blir en hobby.

– Drømmen er å kunne leve av syklinga. Jeg vil ut å kjøre blant de store navnene, sier Ryste Skjeret til avisa.

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4936"]