og fra i dag er det lovlig..

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4935"]

Salget av Segway, eller ståhjuling har tatt av på Sunnmøre. Øyvind Bjørkavåg, ved Ålesund Maskinservice forteller at de har solgt ut alle modellene de hadde på lager.

Kostbar moro

– Sunnmøringene elsker ståhjulingen, jeg har solgt 18 stykker. Nå får jeg ikke inn nye før om 14 dager.

Framkomstmiddelet er kostbart, den billigste utgaver koster 55 tusen kroner. Det betyr lite for de som virkelig ønsker å være blant de første som kan suse rundt på veiene på to hul.

Næringlivet er interessert

– Vi har også stor interesse fra flere bedrifter. Reiselivsnæringen , guider og vektere er blant de som nå har fått øynene opp for et alternativt framkomstmiddel. Mange bedrifter har leid seg ståhjuling til arrangementer og vurderer å kjøpe sine egne etterhvert.

Segway er et batteridrevet, selv-balanserende kjæretøy med en toppfart på 22 kilometer i timen. – Du kan kjøre 38 kilometer mellom hver lading, og det er ikke noe problem å kjøre opp til Fjellstua forteller en ivrig forhandler.

Reglene

De nye Segway-reglene for Norge sier at du ikke trenger å bruke hjelm. Men farten må ikke være over 20 kilometer i timen. Doningen må ha lys og signalhorn eller ringeklokke.

Ferdsel på fortau, gang- og sykkelfelt og på høyre side av veibanen er greit. Men ikke å kjøre på veier med mer enn 60 kilometers fartsgrense. Da vanker et forelegg på 2.000 kroner.

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4936"]