Giskemann skrev manuset om jakten på en massemorder på 1300-tallets bygde-Norge.

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4935"]

Giskemannen Ronnie Mag Larsen debuterer på kino 10. oktober som manusforfatter bak «Skumringslandet».

– Det blir rart og spennende, for jeg føler at dette er min film også. Det er det nok mange som føler på, for dette har vært en dugnadsjobb, sier Ronnie.

Filmen handler om Norge på midten av 1300-tallet. En fjellandsby hjemsøkes av blodtørstige krefter og Vilhelm setter i gang jakten på svar.

Hadde regissøren som elev

– Jeg var filmlæreren til regissør Paul Magnus Lundbø på Holtekilen Folkehøyskole. Et par år etter han var fedig på skolen kom ha til meg og fortalte om en idè han hadde.

Han trengte hjelp til å skrive et manus og vi satte oss ned, 14 utkast senere var vi i mål.

Spesiell opplevelse

I juli 2011 startet produksjonen av filmverket «Skumringslandet» i Sokndal. Kjente skuespillere fra hele Europa, blant dem Ewen Bremner, Leif Nygaard, Sverre Anker Ousdal og Kim Bodnia, gikk i gang med i filmen der svartedauden herjer landet.

– Jeg har sett et utkast av filmen allerede, og må si at det var spesielt å se kjente skuespillere, bruke mine ord fra manus.

Jeg så tidlig at Paul Magnus Lundbø var et stort talent. Allerede mens han gikk på Holtekilen begynte han å kjøpe kostymer fra Norsk Film på Jar.

At han kom til å få til noe ,var jeg aldri i tvil om.

Skylt på havet under innspillingen

Så inntraff tragedien. Den 27. november samme år ble to medlemmer av filmcrewet tatt av en bølge og skylt på havet ved Stapnes i Eigersund.

Filmens produsent og fotograf Daniel Henriksbø (27) og Mats Bjarg (25) omkom.

– Det var en helt forferelig opplevese. VG ringte meg for å få en kommentar før jeg var blitt klar over ulykken. Jeg hadde elever på praksis på settet og fikk helt panikk og la på telefonen.

Premiereklar med nytt manus i magen

Filmen har premiere 10. oktober. Larsen håper å kunne være med på førpremieren i Soknedal, men vil nok også se filmen i Oslo

– Jeg har lært utrolig mye av dette som jeg også kan bruke videre i jobben. Nå jobber jeg med et nytt manus som jeg ikke kan fortelle noe om ennå, avslutter Ronnie.

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4936"]