Stine Marie Løvoll fra Ørsta gjør rent bord i konkurransene hun deltar i.

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4935"]

I april vant hun Oslo Grand Prix, i september gikk hun til topps i Norway Open i Fredrikstad og nå den 31 år gamle Ørsta-jenta også nybakt norgesmester i Athletic fitness.

– Det føles aldeles maksimalt bra. Jeg har hatt et supert team bak meg som har støttet meg hele veien, sier Stine Marie.

Måtte gi opp motbakkeløp

Til daglig er Stine Marie Løvoll senterleder ved Aktiv trening i Ørsta. I Athletic fitness blir deltakerne dømt ut fra symmetri, styrke og kondisjon.

– Jeg kommer fra en tradisjonell idrettsfamilie og har trent mye langrenn og motbakkeløp i flere år, men på grunn av skader har jeg ikke kunnet fortsette med det. Da ble det helt naturlig for meg å trene styrke.

Knallhard opptrening

Stine Marie har har trent strukturert og målrettet i fem år for å bygge mesterkroppen, og innrømmer at det er ikke helt sunt.

– I tiden før konkurranser lever jeg på en streng diett og trener knallhardt. Det hadde ikke vært bra for kroppen å leve på den måten over lengre tid.

Det er ikke så mange utøvere lokalt som driver med denne idretten og Stine Marie er derfor tilknyttet en klubb i Oslo.

– Jeg har trent 1-2 timer om dagen, 5-7 ganger i uken i flere år for å bygge kroppen. Gjennom jobben min har jeg god kunnskap om trening og har holdt på mye for meg selv, men har en fantastisk coach i Kenneth Foss. Han har fått meg til å føle meg hjemme i miljøet selv om det var noe uvant å posere på scenen.

Gir seg på topp

Hun har deltatt i fire konkurranser i år, og sitter med tre førsteplasser og en andreplass. Lysten til å fortsette er absolutt til stede, men likevel tror hun ikke det blir flere konkurranser det nærmeste året.

– Jeg har en meget overbærende mann som har ofret mye sammen med meg dette året. Vi har en avtale om at det skulle stoppe med et norgesmesterskap, men jeg garanterer ikke at jeg aldri vil konkurrere igjen.

Nå har jeg lyst til å nyte livet med fjellturer og andre ting jeg har måtte sette på vent så lenge.

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4936"]