22. april besøker statsminister Erna Solberg og næringsminister Monica Mæland Sunnmøre. Besøket er rettet mot både marin og maritim industri og næringsliv.

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4935"]

Kl. 09.45 Besøker Solberg og Mæland Kleven Verft i Ulsteinvik. De skal først få en omvisning i produksjonen, møte elever fra tekniske og allmenne fag (TAF-linja) på Ulstein videregående skole og se på robotisert produksjon.

Deretter skal de ha et lyttemøte med lokale representanter for næringsliv og myndigheter samt for kunnskapsmiljøet i regionen. Tema for møtet er suksessfaktorer og utfordringer for den maritime industriklynga på Sunnmøre. Det er mulig for presse å dekke besøket.

Kl. 12.45 Går statsministeren og næringsministeren om bord i den kombinerte torske- og reketråleren «Hopen». Den går fra terminalkaia på Hareid til Ålesund. Underveis får statsministeren og statsråden en orientering om situasjonen for havfiskenæringa, en av de største i Møre og Romsdal.

Kl. 14.10 Kommer statsministeren og næringsministeren til Omega-3-produsenten Epax for omvisning og møte med lederen for den biomarine klyngen Legasea. Der er tema næringsutvikling basert på marine ressurser. Pressen får anledning til å følge besøket.

Kl. 15.45 Besøker statsministeren det psykiatriske akutt-teamet på Åse sykehus. Statsministeren skal møte fagfolk, pasienter og pårørende for å høre om erfaringene med akutt-team som rykker ut.

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4936"]