Sykkelentusiaster fra Skodje vil bygge en sykkelpark som et tilbud utenom den organiserte idretten.

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4935"]

En gjeng sykkelentusiaster i midten av trettiårene fra Skodje startet et prosjekt der de skal prøve å få bygget en «Pumptrack» eller Dirt-bane for sykkel, Dirt-bike og BMX.

– Skodje kommune er i stor vekst og målet vårt er å gi alle som ikke er medlem av organisert idrett et alternativ i forhold til fysisk aktivitet, sier Sigurd Groven som er en av prosjekt-grunderne.

Sykkelentusiaster

Det er Sigurd Groven, Veronica Vikestrand og Bernt Solvang som hovedsaklig står for dette prosjektet, i tillegg til Bjørnar Strømmen som er medhjelper. Dette er en gjeng som sykler veldig mye i lag, blant annet i Downhill hvor det går i stor fart ned bratte bakker. Sigud Groven forteller at det var Veronica som kom opp med ideen til prosjektet og at han selv hadde fått inspirasjon til et slikt prosjekt av en bane i nærheten av hytten sin i Vågåmo.

En «Pumptrack»-bane er en sykkelbane med en rekke kuler i forskjellige størrelser hvor man kan pumpe for å få fart med sykkelen gjennom hele banen. I tillegg vil det bli hopp i forskjellige størrelser.

Flere tilbakemeldinger

Prosjektlederene startet en Facebook-gruppe for de som ønsker å få til en slik bane på Skodje og Sigurd sier de har fått god respons på den.

– Det har vært mange som har meldt seg inn i Facebook-gruppa våres. Folk er positive til prosjektet vi har fått mange ressurspersoner som vil hjelpe oss, blant annet fra foreldre som har lyst å delta og hjelpe til, sier han.

I tillegg er de i kontakt med et selskap i Sveits som vil hjelpe dem med tegninger og utbygging. Han forteller videre at sykkelmiljøet på Skodje er på vei oppover.

– Folk i alle aldere driver og leker seg med BMX og sykler på fritiden. Samtidig har unge ingen plass å møtes for aktivitet om de ikke spiller fotball eller håndball og derfor ønsker vi å lage banen, forteller han.

Håper på å bli ferdig til sommeren

Det er ikke bestemt hvor banen skal ligge enda, men det er et ønske fra de som driver med prosjektet at det blir nært en skole eller et idrettslag.

– Økonomisk sett vil det bli snakk om et millionbeløp. Det spørs litt om vi går for en grus-, asfalt- eller betongbane, sier Sigurd.

For å finansiere en slik bane er de avhengig av støtte fra næringslivet og at kommunen er positiv til prosjektet og kan bidra økonomisk.

– Vi kommer til å bruke vinteren på planlegging og håper vi får en ferdig bane til sommeren 2015.

Sjekk ut Facebook gruppen deres her.

(Slik vil det se ut på Skodje om prosjektplanleggerene får det som de vil.)

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4936"]