I det tidligere lokalet til Tollvesenet har hjelpegruppa nå fått lager og tilholdsted

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4935"]

Det blir dermed faste åpningsdager framover:Mandag, tirsdag og torsdag, kl 15-18.

Da kan de som ønsker det komme hit å levere mat og klær, eller de kan rett og slett komme innom bare for å sette seg ned å slå av en prat, sier Charlotte Gjerde i hjelpegruppa Ålesund og omegn.

Appelerer til butikker som ønsker å bidra

– Men maten må ikke være gått ut på dato og klær må være sortert etter alder, kjønn og størrelse og selvsagt nyvasket sier de gode hjelperne, som samtidlig appelerer til butikker som har anledning og lyst til å donere. Det er særlig mat og hygieneartikler det er behov for.

Flotte lokaler, men mangler gardiner og fryser

Et lite besøk like før åpningen i dag viste at store, lyse og gode lokaler nå er til disposisjon for de frivillige.Det er godt med plass men de innrømmer gjerne at en ekstra fryser og kanskje også et lite kjøleskap til er noe de kunne hatt behov for.

– Også persienner, liftgardiner eller eventuelt lameller er noe som mangler foreløbig og som vi håper å få på plass. Så er det noen som har slikt å gi bort blir vi veldig glade for det!

Papirene på plass for hjelpeorganisasjonen

Foruten Charlotte Gjerde er det Inger Lise Rysgård, Pål Fivelstad og Kirsti Møller Skjønberg som er tilstede og steller istand til åpningen denne formiddagen. De har fått ei sofagruppe å ta imot de besøkende på og endel reoler er kommet på plass med varer, klær og sko for utdeling til trengende.

I anledning den nært forestående påsken kan man observere et bord fullt av påskeegg, ferdig fylt og klare for utdeling til forventningsfulle barn. Disse er donert av Vatne SFO og der har barna vært med på dette forteller de.

– Vi har nå blitt en organisasjon og omsider er alle papirer i orden og godkjent av advokat. Vi kan dermed lage til kontoer, der den ene er merket driftskostnader og den andre er merket hjelpekonto for brukere avslutter de fornøyd mens de ulike varene blir satt på sine respektive plasser.

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4936"]