Vi ser nærmere på den siste tidas nyetableringer i byens restaurantbransje.

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4935"]

Eierskifte og Momentium- tilpassning på Vega Rockbar

Vega har huset utallige band og artister i løpet av de nesten åtte årene de har vært en betydelig del av Ålesunds rockescene.

Ettersom Oddgeir Kjølsø nå takker for seg, er det imidlertid duket for eierskifte og utestedet er stengt et par uker før nyåpning med nye eiere. Det er John-Amund Skår og Peter Daniel Baade som etter planen skal ta over.

Kjølsø utrykker at han har troa på at det er to kompetente nye eiere som tar over driften og påpeker at han også fremover vil hjelpe til med endel ting, spesielt innen artistbooking.

Han sier til Maxlokal at de fremdeles holder på å avklare eierforholdene og at det er menigen at scena på Vega skal driftes videre, men tilpasses til terminalen Byscene som kommer like i nærheten.

Lipp Bar og Club legges ned

Til stor sorg for flere av byens yngste utelivsglade ungdommer måtte også Lipp stenge dørene da leiekontrakten deres gikk ut ved nyåret. Den nye gårdeieren ville ikke fornye kontrakten.

Folkene bak Lipp skriver på facebooksiden for stedet at de har jobbet lenge med å fornye kontrakten, uten hell.

Spesielt de mellom 18 og 20 vil savne å ha en uteplass med diskotek, da de fleste andre slike steder har tjueårs grense for å komme inn.

Ungdommen må imidlertid ikke vente lenge, dersom det går som Marius Mek og firmaet Ipea vil. De satser på nytt utested i Apotekergata, i de tidligere lokalene til XO på Brunholmen.

– Vi har ennå ikke landet noe konsept, men vi er åpen for å kjøre 18-årsgrense og dansegulv, i alle fall på lørdagene. Lokalet er såpass stort at det kanskje går an å dele det også, med en 20-årsavdeling, og en for de under 20 også, sier Marius Mek i Ipea AS til Sunmørsposten.

Det skjer i gågata

Søstrene Turid og Wenche Smoor skal åpne restauranten « Søstrene Fryd» i de tidligere lokalene til Kongens bar i Kongens gate 28. Her kommer de til å ta i bruk den nyoppussede bakgården, mens de serverer økologisk og bærekraftig mat . Oppstart blir 14. februar på selveste Valentinsdagen.

Søstrene Smoor skal blant annet servere ulike tapasretter og pizza til sine gjester i gågata og de har dessuten fått satt inn en bardisk som er hentet fra familiens fjøs på Glomset.

I de tidligere lokalene til Hummer og Kanari i Kongens gate 19 er det også nye ting på gang. Her kommer en restaurant som skal ha hovedvekt på tapasretter.

Ellers kan det se ut som det nå blir yrende liv i gågata, ettersom det her er enda flere nyetableringer på gang.

Anette Finnes og Linn-Therese Dimmen i ferd med å ferdigstille kaffebaren Racoon Coffe & More.

Det skal bli en kaffibar som i tillegg selger enkle småretter og med mulighet for å ta et glass vin for de som ønsker det. Racoon skal etter planen åpne i måndedskiftet februar/mars i Kongensgate 6.

Videre skal det ved pavelijongen etter planen åpne et Sushisted.

Andreas Ottosen blir kjøkkensjef, mens Vincent Caballes er daglig leder på sushirestauranten som skal hete Zuuma sushi og åpner i mai.

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4936"]