AaFK fyller 100 år i år. Klubben lover festfotball og festligheter gjennom hele året, men hvilke superstjerner kommer?

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4935"]

Det blir et spennende år i år, sier arrangementsansvarlig Øyvind Vebenstad i AaFK. Spennende sportslig og spennende å markere at vi har vært her i 100 år. Vi er klar over at det stilles store forventninger til oss i år.

AaFK er kjent for å være veldig flink til å skape et engasjement langt utenfor selve kmpen. Det første kick-offet i 2007 var et engasjement for folket, ikke bare klubben og partnerne.Det blir ikke kick-off i den form og farge som vi har hatt tidligere dette året. 2014 blir en utfordring for oss og vi ønsker å legge så mange arrangement til kampene som mulig.

Forventer bedre kamper

– Åpningskampen hjemme mot Rosenborg skal være mer enn bare det. Vi ønsker at det skal være den første kampen og innledningen av jubileumssesongen. Målet er 10 778 tilskuere, konfetti, flagg, røyk og et innhold som er en jubilant verdig for å sette standarden.

Det er flere spillere som har fortalt meg at de yter ekstra i de kampene der det er en ekstra ramme. Derfor er jeg sikker på at vi får mange gode fotballopplevelser på stadion i år.

Barnebursdag

Så kommer kamp nummer to som er mot Start 2. påskedag. – Da inviterer vi alle aldersbestemte lag på Sunnmøre til å feire Aafk. Vi har også invitert alle barnehagebarn i Ålesund til en kjempestor bursdagsfeiring med alle spillerne. Kanskje vi skal be alle barna tegne hvordan de ser fotball ser ut nå og om 100 år, plukke ut en del tegninger og støpe de inne på stadion, forteller han ivrig. Da har vi en tidskuffert vi kan åpne ved et senere jubileum.

Folkefest

– Vi ønsker å la folk få feire AaFk en helg i løpet av året på St.Olavsplass. Det ligger an til å blir den helgen det er Midtsommerjazz, 23 og 24 mai. Da er området allerede rigget og vi kan bruke det på dagtid.

Jubileumskamp

Selve jubileumskampen blir mot Sandnes Ulf torsdag 12 juni. Det er siste kampen før fotball-vm og fotballpause fram til 13 juli. Vi valgte å legge jubileumskampen til før pausen, istedet for at det ble en kamp etter selve bursdagen. Vi har en del tanker rundt rammen akkurat den dagen, og vil at det skal være en spesiell opplevelse. Det må gjenspeile kundesegmentet vårt. Vi har en andel på 42 prosent kvinne/barn på kampene, noe som plasserer oss i europatoppen.

Bursdagsfeiring med superstjerner

Vi jobber med å feire bursdagen den 20/21 juni med et større arrangement på Color Line. Klubben har et ønske om skaffe en stor artist til en konsert på stadion. Vi vet jo fra før hvor vanskelig det er å skaffe en spiss eller kantspiller, artister er enda vanskeligere.

Målet er å skaffe den største artisten som noengang har besøkt Sunnmøre, men det er mye som skal klaffe. Det er Momentium som jobber med å skaffe artisten.

Gallamiddag

Så har vi den offisielle feiringen som er knyttet opp mot stiftelsesdatoen 25. juni, og skal arrangeres den 28 juni. – Det skal ikke bare være en gallamiddag og en fest for den indre kretsen. Utfordringen ligger i å finne store nok lokaler til å romme samarbeidspartnere, frivillige, publikum og alle som vil være med. Det nærmeste er Sparebanken Møre Arena, der Vard arrangerte julebord for et par tusen personer.

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4936"]