I for vant Mercedes A klasse, i år var det Skoda Octavia som trakk det lengste strået. – Vi er stolte sier ansatte ved Nardo BIlservice i Ålesund.

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4935"]

Hvert år kårer årets næringsliv årets firmabil. I fjor var det den nye Mercedes A-klassen som gikk til topps. I år var det en overraskende seier til en ny utgave av den gamle klassikerend Octavia.

Stolt og litt overrasket

– Det er klart vi er stolte og litt overrasket. Det sier Frode Åland og Tom-Erik Hjelle ved Nardo Bilservice i Ålesund.

Dette er 3. generasjons Octavia, den første kom i 1997 før en oppgradering i 2005. I mars i år kom kombiutgaven og i mai kom stasjonsvognen. Octavia er Skodas flaggskip som har stått for 40 prosent av salget.

-Dette skal vi bruke for alt det er verd. Folk går etter slike preferanser og legger merke til slike kåringer. Bil koster mye penger og folk velger biler som gir mye for pengene.

Vinner for første gang

Det er 19. gang DN sammen med norske bilimportører kårer Årets firmabil. Samtidig er det første gang Skoda stikker av med seieren.

Ikke nok med at en lav pris og et lavt utslipp ga bilen bra med poeng for de objektive kriteriene, men også juryen som består av representanter fra konkurrentene, mente at Skoda Octavia var den beste bilen. Både på motor og passasjerkomfort var det Skoda som fikk den høyeste poengsummen.

En god kombinasjon

Skoda-selgerne tror det er flere årsaker til at de treffer godt. Også i firmabilmarkedet.

-Andrehåndsverdien på en Skoda er god. Spesielt Ocatvia med firehjulstrekk. Den ble kåret til det gunstigste bruktbilkjøpet for en tid siden. Jeg solgt nylig en 8 år gammel Ocativa som hadde gått nesten hundre tusen kilometer for 145.000 kroner. Det illustrerer godt hvor bra den holder seg i pris, sier Åland. Prismessig konkurrere vi med biler som Ford Focus, mens vi størrelsesmessig konkurrere mot større biler, sier Hjelle.

Når bilen i tillegg gjør det svært bra på familievennlighet, så gjør det ikke så mye at statusen ikke er blant de høyeste.

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4936"]