Helge Brandal som til daglig jobber som formann på Kleven verft bruker mesteparten av fritiden sin på foto.

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4935"]

Han har nå lagt så mye tid og energi ned i denne interessen at den knapt kan kalles en hobby lenger.

Brandal prøver nemlig hele tiden å utvikle seg å deltar derfor på kurs og workshops. Enkelte oppdrag tar han også på seg.

Han er mye ute i Sunnmørsnaturen der han tar de fleste av bildene sine. Han mener at Sunnmøre er et eventyr i forhold til landskapsfotografi, med Sunnmørsfjell og kystlinje rett utenfor stuedøren så og si.

Særlig mye tid har han brukt i fjæra på Flø.

På mange bilder bruker han ekstra lang eksponeringstid for å virkelig fange stemningen i scenene han fotograferer. Han legger stor vekt på at den tekniske kvaliteten er bra og satser derfor at mest mulig skjal være på plass i det bildet blir tatt. Etterbehandling vil han bruke bare der det er helt nødvendig og mener at et bilde stort sett enten er bra eller dårlig i utgangspunktet.

-Jeg bruker Nikon Df og Olympus OM-D E-M5. I tilegg til ordinære objektiv bruker jeg også spesialoptik som tilt-shift i 24mm og 45mm.

Bildene har han ute på flere fora, men det mest nærliggende for folk flest er vel å sjekke ut facebook gruppen hans, – Seascapes Helge Brandal, der de vakre bildene av hav og strand på Sunnmøre blir delt.

Fotografen selv mener imidlertid ikke at et bilde nødvendigvis er ferdig fordi om det er blitt delt på sosiale medier.

– Bildet er ferdig først når det henger i glass og ramme på veggen!

De flotte fjærebildene fra Ulsteinvik og Flø kan du se i bildegalleriet under her

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4936"]