Fiskefestival i Ålesund og liv og røre på bytorget

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4935"]

Omsider har vi Ålesundere i regi av Sentrumsforeningen tatt oss på tak å feirer Borgundfjordfisket som seg hør og bør. Ikke ulikt Lofoten som har hatt skreifestival i årevis har vi innsett at vår unike gave fra havet er en fantastisk grunn til å feire!

I og med at værgudene ikke viste seg fra sin beste side i dag, var det en velsignelse å få komme inn i en godt oppvarmet Lavo på bytorget. Typisk sunnmørsvær får man vel nesten si! I bunn og grunn passer det jo bra til en slik feiring, for jammen er det godt fiskevær i dag, selv om torsken etter sigende er så stappmett på silderogn at den knapt biter på kroken… eller gjør den det? Det gjenstår å se, for også fiskekonkurranse er på trappene senere i festivalen.

Torskeduell i Aafk-ånd

Vi som var tilstede i dag bivånet at Harald Grytten inviterte til duell mellom Harald Aabrekk og Trond Fredriksen til stor fornøyelse for publikum. Aarebrekk vant en knepen seier i duellen som selvsagt hadde torsk som tema. Uhøytidelig spørrekonkurranse, «torske-slalom» og filitering av den staselige Borgundfjordingen stod på programmet.

Ålesund Mandssangforening var også hjertelig tilstede. Som seg hør og bør korrekt og stilig antrukket i gule sydvester sang de «se torsken» hver gang en av duellantene tok poeng.

Ellers hadde publikum kort vei til Fisketorgets delikatesser hvis de mot all formodning ikke skulle finne noe som falt i smak inne i lavoen. Senere i kveld og resten av festivalen, kan man også få livemusikk i teltet, da er det trubadur Luffen Valle som står for underholdningen.

Det skjer i helga

Flere dueller er i vente og fredag er det Ina Breivik og Andre Ulveseter sin tur å konkurrere. På lørdagen er det Eva Vinje Aurdal og Geir Stenseth som utfordrer hverandre i torskekunnskap.

Kokkelering med smaksprøver loves også i lavoen der det foruten salg av varm og kald drikke også kan kjøpes lunsjretter. Klippfisk til å ha med hjem kan man blant annet kjøpe med seg der.

Det er litt av det som skjer på torget. Fredag og lørdag er det dessuten mulig å oppleve Borgundfisket ved å møte opp på Stornespiren fra 11-15 og på lørdag på samme tid på Meierikaia.Fiskerimuseet i Moloveien er også åpent og har gratis inngang for alle under hele festivalen.

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4936"]