I tillegg til de artistene som allerede er offentliggjort er arrangørene stolte av å kunne meddele at også følgende artister tar turen til Giske i sommer.

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4935"]

Årets festival på Giske går av stabelen lørdag 5.juli. Tradisjonen tro er festivalprogrammet svært variert og det gis plass til både etablerte og nye “up and coming” artister.

Marion Ravn

Å feire 20-års jubileum som plateartist før man har fylt 30 er ikke alle forunt, men for Marion Ravn er dette faktisk realiteten. Jenta fra Lørenskog har tilbrakt størstedelen av livet i rampelyset; først som barnestjerne her hjemme, så erobret hun verden som den ene halvdelen av M2M, før hun viste en ny og mørkere side ved seg selv med solodebuten «Here I Am» i 2005.

I 2012 slapp hun singelen «Colors Turn To Grey». Innimellom egne utgivelser har Marion rukket å arbeide og turnére med store navn som Pink, Meatloaf og Kurt Nilsen, samt vært dommer i TV-suksesser som Idol og én av syv artister i ”Hver gang vi møtes”.

Sigurd Julius

Han ble kåret til Årets Urørt (NRK) i 2013 og er et navn det er verdt å merke seg. Sigurd Julius er en artist vi har store forventninger til.

Den underfundige sørtrønderen og hans orkester ble tidlig stemplet som ”lovende”, og etter lang tids skriving, arrangering, oppussing og finpussing har de nå kommet med et kritikerrost album og de har levert en lang rekke strålende konserter. Dette er en perfekt artist for en sommerdag i havgapet.

Hedvig Mollestad Trio

Ålesundsjenta Hedvig Mollestad har med sin fantastiske trio satt standarden for hvordan en miks av jazz og rock skal låte. Hennes plateutgivelser får musikkritikere verden over til å trekke frem sine beste superlativer og blant andre The New York Times omtaler trioen som noe av det mest spennende som skjer innen jazzen om dagen.Hedvig Mollestad Trio har på mange måter skapt en helt egen sjanger der vi kan høre tydelige elementer av det beste fra artister og band som Terje Rypdal og Black Sabbath.

Kråkesølv

I 2009 målbandt de fire unge bodøværingene i Kråkesølv både musikksynsere og publikum med debutalbumet Trådnøsting. Blandingen av symfonisk rock og klassisk visepop, akkompagnert av tekster på dialekt, var eksotisk og ny. Knalldebuten ble deretter fulgt opp av ytterligere to solide albumutgivelser og utallige konsertrunder over hele landet. Bandet fremstår i dag som bedre enn noen gang og de blir av mange ansett som spydspissen i den nye bølgen av norskspråklige artister. Det er en stor glede å ønske denne gjengen velkommen tilbake til Giske.

Farao

Farao er artistnavnet til norske Kari Jahnsen. Kari flyttet fra Oslo til London for fire år siden for å satse på musikkarrieren, og har etter det hatt tung rotasjon på engelsk og tysk radio, inkludert BBC Radio 1, 2 og 6 Music, med debutsingelen ’Skin’. Farao kom i 2013 til Urørtfinalen og ble under By:larm utpekt som en av de mest spennende av landets unge lovende musikere.

Padawan

Fra Sjøholt og Ålesund kommer den skarpskodde post-rock trioen PADAWAN. De er unge, i slutten av tenårene, men har allerede rukket å bli opptatt nok av Star Wars til at de hentet bandnavnet sitt derfra, og de har allerede rukket å bli kåret til Ukas Urørt på NRK P3. PADAWAN, bestående av Kjetil Olsen Amdam (bass/vokal), Martin Abelvik Walbø (gitar/synths/elektronikk), Magnus Grønningssæter (Trommer), Simon Berg (Gitar/synth) og Brynjar Blomvik (Bass)

Bandet vant i 2013 den gjeve Musikkprisen og de talentfulle guttene er i disse dager klare for innspilling av sitt debutalbum, et album det knyttes store forventninger til i norsk musikkbransje.

Tellef Raabe

Ålesundsgutten Tellef Raabe kan klassifiseres som en singer/songwriter innenfor det mørke folk-spekteret, men han er også glad i elektronikk og storslagne harmonier. Hva hadde skjedd om Nick Drake møtte Joy Division på 2000-tallet? Det ville nok hørtes omtrent ut som Tellef Raabe

Fra å ha spilt i ulike punkband i hjembyen Ålesund til å være helt alene med kassegitaren i et slott i Wales, og senere spille på gaten i Paris, har han nå slått seg ned i Bergen. Lydbildet kan variere fra intime og nedstrippede kassegitarlåter, til en blanding av melodiøs støy og markerte synthlinjer. Fellesnevneren er en mørk og myk stemme, og suggerende harmonier.

Anders Jektvik

Anders Jektvik kapret andreplassen i Norske Talenter i november 2012, og i februar året etter slapp han debuten Aill Kjeinne Aill. Albumet, som blant annet inneholdt radiofavoritten “Bare saind”, gikk rett inn på VG-lista topp ti hvor det ble liggende i tolv uker. I år fulgte Jektvik opp suksessen med andrealbumet No Som Ailt E Bra, anført av singlen med samme navn – og også denne gang er det melodiøs og underfundig visepop som står på menyen og det er noe som passer perfekt for en sommerdag på Giske.

Thea & The Wild

I 2013 startet tidligere Norma Sass-vokalist Thea Glenton Raknes sitt soloprosjekt under navnet Thea & The Wild. I løpet av årets første måneder hadde hun spilt inn – og sluppet to singler, Cry Sometimes og Hots For You, som begge ble listet på P3 allerede før de var offisielt ute. Thea ble raskt booket til både by:Larm, Øyafestivalen og Hovefestivalen samme sommer og fikk gode anmeldelser i musikkpressen.

Musikerne hun har med seg i bandet er Kenneth Ishak (Beezewax, Heyerdahl), Ådne Meisfjord (120 Days), Stina Moltu Marklund (Stina Stjern, Supervixen) og Joachim Amundsen Trana (Hypertext, Casiokids).

Både Lydverket og Musikknyheter.no trakk i 2013 frem Thea & The Wild som en av de mest spennende nye artistene å følge med på og vi gleder oss veldig til hun tar med seg bandet sitt til Giske.

Knekklectric

Dette bergensbaserte bandet bestående av ålesundere og bergensere beskriver seg på følgende måte; “Finurlig semi-jazza hardrock med et hint av halvgammel Motorpsycho og øl i fjæra seint på sommeren, seint på natta. Knekklectric synger sterke melodier på norsk og krydrer det med saftige instrumentale oppbyggingsparti.” En vet aldri helt hva en får servert under en Knekklectric-konsert, men de blir omtalt som bergens beste liveband og vi vet at de gang på gang leverer konserter for minnebøkene.

Følgende artister er har allerede blitt booket til årets festival: Violet Road, Mahogni, Rumle In Rhodos, Hanne Kolstø, Bendik, Sassybeat, Sigrid Raabe, Thom Hell, Death By Unga Bunga, Monica Heldal, O Martin, Hvitmalt Gjerde, Lena Nymark, Einar Stray, Spirits Of The Dead og Captain Walker.

Sommerfesten lover også at flere artister kommer.

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4936"]