Nye artister til sommerens festivaler.

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4935"]

Momentium presenterer 8 nye artister til årets festivalsommer i Ålesund.

Jugendfest

Klingande og Skambankt spiller under Jugendfest 22. og 23 august.

Dette skriver Momentium om artistene:

Klingande

Den franske houseduoen med det svenske navnet har tatt Europa med storm de siste månedene. Med sin karakteristiske housemusikk, hvor utbredt bruk av piano og saksofon har blitt et varemerke, har de fyllt dansegulv i stadig flere land siden debuten i 2013.

De har fått rykte på seg for å være garantiser for høy feststemning hvor enn de spiller og Jugendfest-publikummet kan tillate seg å skru forventningene skyhøyt i frem mot duoens opptreden på festivalen.

Skambankt

Skambankt har for lengst etablert seg i toppen av norsk rocks eliteserie og lover å gi Jugendfest-publikummet en leksjon i hvordan rock skal låte.I 2014 kommer Skambankt til å gjøre en omfattende Norgesturné, samt spille på mange av de største festivalene Norge har å by på.

Fra før er det kjent at Alphaville, Kvelertak, Åge & Sambandet, Nico & Vinz, Veronica Maggio og CLMD gjester festivalen.

Her kan du lese og se mer om artistene som kommer til årets Sommerfest.

Midtsommerjazz

Keimzeit og Gumbo & Tricia Boutté kommer til Midtsommerjazz 23. og 24. mai.

Denne skriver Momentium om artistene:

Keimzeit

Få tyske band har en så lang og aktiv karriere som gjengen i Keimzeit. Siden debuten i 1979 har de sakte, men sikkert, opparbeidet seg et stort og trofast publikum i Tyskland.

I 2010 var Keimzeit i Ocean Sound Recordings på Giske og spillte inn plate. Bandet fikk da et kjærlig forhold til Sunnmøre og de har siden Giske-besøket hatt et stort ønske om å spille i Ålesund.

Gumbo & Tricia Boutté

Gumbo har tatt navn etter den berømte matretten fra New Orleans. Gumbo er en betasuppe med mange ingridienser. Slik er også musikken til jazzbandet Gumbo. Her møtes hele New Orleans-tradisjonen i en blanding av god musikk, humor og overraskelser med forankring i et stort mangfold av musikalske stilarter.

Med seg til Midstommerjazz har de med seg den fantastiske kvinnelige vokalisten Tricia “Sista Teedy” Boutté. Boutté har en høy stjerne i jazzmiljøet i de amerikanske sørstatene og hun har sunget sammen med storheter som Aretha Franklin, LL Cool J, Public Enemy, Ziggy Marley og Allen Toussaint.

Henning Kvitnes, Hellbillies, LidoLido og Morning Has Occured blir også å se under Midtsommerjazz.

Sommerfesten

Hvitmalt Gjerde, Thom Hell og O Martin kommer til Sommerfesten på Giske 5- juli.til

Dette skriver Momentum om disse artistene:

Hvitmalt Gjerde

Nærmest ut av det blå har det kommet et nytt kritikerrost band opp fra det yrende musikkmiljøet i Bergen.

Hvitmalt gjerde beskriver seg selv som en gjeng surfrockere som helst vil leke cowboy og indianere og drømmer om å spille på månen!

Deres debutalbum ble svært godt mottatt både blant publikum og musikkjournalister og bergensguttene ble nominert til Spellemannprisen.

Thom Hell

Denne karen har vi hatt besøk av tidligere og han er en av mange artister som har hatt et sterkt ønske om å komme tilbake å spille for det fantastiske Giske-publikummet.

Det er en stor glede å ønske denne poptrollmannen tilbake til Sommerfesten. Med sine popperler med klare referanser til klassisk 60- og 70-tallspop er Thom Hells musikk som skapt for en sommerdag i havgapet.

O Martin

Odd Martin Skålnes har etter lang fartstid med The Alexandria Quartet brukt de siste årene på å fokusere på sitt soloprosjekt, O. Martin.

I februar 2013 kom hans første utgivelse, «Heading For The West Coast EP», som blant annet ble kåret til månedens EP i Natt & Dag og som ble , og utgivelsen ble fulgt opp med en Norgesturné sammen med Grant-Lee Phillips, samt flere supportjobber for Jonas Alaska.

O Martin har blitt beskrevet Som en slags mild og harmonisk utgave av Radioheads Thom Yorke som har latt seg inspirere av vokalharmoniene til Crosby, Stills & Nash.

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4936"]