Den nye motorsportstadion i Ålesund begynner å ta form. Det er forventet åpning av anlegget i løpet av få uker. Her kan du se video av anlegget fra lufta.

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4935"]

– Endelig kan vi snart begynne å kjøre bilcross i Ålesund igjen, sier Daggen Halkjelsvik i NAF Motorsport Ålesund.

Sporten ligger med knekt rygg

Anlegget har vært stengt i nærmere to og et halvt år etter at det ble funnet metangass på området. Nå nærmer det seg tid for nyåpning.

– Jeg håper at interessen for bilcross kommer tilbake, for nå ligger sporten nede med knekt rygg. På det meste hadde vi 75 aktive kjørere i regionen, klarer vi å komme opp på 30 kjørere igjen er det bra.

– Det nye anlegget er nesten slik det var opprinnelig, men det er lagt til et alternativt spor som sjåførene må kjøre. Det tror vi vi gjøre det enda mer interessant for tilskuerne.

Skryter av kommunen

Kommunen har tatt gassproblemet med det største alvor og brukt lang tid på arbeidet.

– Det har tatt lengre tid enn planlagt, men vi er glad for at slike miljøproblem blir tatt på alvor. Kommunen har innfridd alt de har lovet og vi har bare positivt å si om arbeidet som har blitt utført.

Jubileumsløp i september

Det nye anlegget åpner om få uker, men det er først i september det skal kjøres løp.

– NAF Motorsport Ålesund feirer 80 år i år og vi skal arrangere et stort jubileumsløp i september. Jeg gleder meg som et barn og merker at det «rykker» kraftig i gassfoten, avslutter Halkjelsvik.

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4936"]