25- 28.juni 2015 byr man på eksprimentell tekstilkunst i Ørsta

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4935"]

Dette skjer under «Dei Nynorske Festspela», der Astrid Runde Saxegaard utfordrer publikum med grensesprengende kombinasjoner mellom tekstil og fysiske gjenstander.

Mens hennes tidligere arbeider gjerne hadde en avklart symbolbruk der særlig hjerteformer og kors utgjorde et gjennomgangstema, er dette de senere årene erstattet med en åpen og mer fabulerende symbolisme.

Det viser en kunstner i kontinuerlig utvikling, der både materialvalg og motiv får stadig friere tøyler og sterkere brodd, i følge kunsthistoriker Janicke Iversen.

– Astrid Runde Saxegaard har et spennende kunstuttrykk som vi ser frem til å presentere for publikum under «Dei nynorske festspela», sier programansvarlig Åshild Widerøe i IvarAasen-tunet. Både materialene i seg selv og måten de settes sammen på, gir publikum uventede opplevelser.

Ser frem til å stille ut i hjemtraktene

Saxegaard har vært med på å fornye og utvide tekstilkunsten med sine arbeider, og er en anerkjent kunstner som for første gang stiller ut i Volda/Ørsta.

Saxegaard selv ser frem til å stille ut på Festspela: – Å være festspelutstiller stod på ønskelisten og det er både ekstra kjekt og utfordrende å stille ut i hjemtraktene sier hun.

Det er en drivende og frihetselskende energi i Saxegaards installasjoner, med tema rundt kjønn og identitet, kulturell arv og modernitet, ifølge kunsthistorikerTone Lingstad Nyaas.

Astrid Runde Saxegaard er født og oppvokst i Volda og bor og arbeider i Kolbotn.
Hun er utdannet ved Kunsthøgskulen i Oslo og har blant annet stilt ut på Høstutstillingen,Galleri Soft, Galleri Kube og Kunstnerforbundet.

Festspelutstillingen er inspirert av temaet for årets festspel: Tillit.

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4936"]