Kommende helg, dvs. 14-16 november, avholdes det i regi av Aalesunds turnforening landsfinale i rytmisk sportsgymnastikk.

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4935"]

Mange og kvalifiserte deltagere

Totalt rundt 215 jenter i alderen 10 til 18 år vil konkurrere , hvorav ca. 110 stykker fra Aalesund turnforening. De som konkurrerer er kvalifiserte gjenom flere konkurranser i løpet av sesongen så det er dermed de beste som stiller til helgen!

Alle deltagerne er individuelle gymnaster, men stiller også i lag fra 5 ulike regioner. Det er med andre ord en indviduell idrett hvor man i tillegg stiller grupper og tropper som lag på alt fra 5 til over 8 deltagere. Mange av de grunnleggende bevegelsen kommer fra klassisk ballett så teknisk sett er det en vanskelig og utfordrende sportsgren.

Nye verktøy for dommerpanelet

– Nytt av året er et dataprogram laget av Stian Kjørvårg Fredriksen for utregning av karakterer og resultater, som dommerpanelet nå skal prøve ut for første gang. Dette gleder vi oss til å teste sier Kristin Wangensteen fra Aalesund Turnforening og forsikrer samtidlig at de i tillegg vil kjøre det gamle programmet for å være på den sikre siden.

Ellers er det hektiske dager for turnforeningen som har hatt 7 uker på seg til å stable det omfattende arragementet på bena. Menigen var at det skulle gå av stabelen i Ulsteinvik men på grunn av forsinkelser med åpning av ny hall der måtte arrangementet flyttes over til Aalesund turnforening.

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4936"]