Les John Arne Riises oppgjør mot nettmobbing

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4935"]

– Den siste tiden har det vært mye fokus på mobbing i alle former, spesielt nettmobbing. Jeg ble selv mobbet i min barndom . Smerten den påfører er sterk og vanskelig for en person i så ung alder å takle. Jeg kom meg gjennom det fordi jeg hadde noe som fikk meg på andre tanker, fotballen og trening. Men det er ikke alle som er like heldige.

Alle vet at det er vi voksne som skal lære våre barn og unge at mobbing ikke er greit. Lære at mobbing sårer og kan ødelegge personer på forskjellige måter. Faktisk gjøre at enkelte tar sitt eget liv.

Da må jeg faktisk bare si at jeg stadig vekk blir sjokkert av å se at det er voksne mennesker som slenger dritt og mobber på nettet. I kommentarfelt spesielt er det stort sett bare voksne som slenger av seg hva de ønsker. Jeg har gjennom 17 år i media opplevd all mulig form for dritt.

Spesielt gjennom kommentarfeltene som stadig dukker opp. Jeg bryr meg ikke lenger hva folk sier om meg, jeg er blitt herdet, samtidig som jeg vet med meg selv hvilken person jeg er og hva jeg står for. Jeg har også lært at det stort sett er misunnelse og sjalusi som er årsaken. Det som er sjokkerende er at ikke voksne folk ser at det er de som lærer bort dette til unge mennesker?

Jeg syns det er ganske trist at folk som har barn selv sitter hjemme foran pcen og slenger dritt om andre mennesker. Sitter og mobber folk som er i media gjennom kommentarfelt, hvilke signaler gir dette til våre barn? Er det blitt sånn at vi ikke ser hvor feil dette er?

For tro meg, barn er ikke dumme, de får med seg det meste vi foreldre foretar oss. Er folk så misunnelige,sjalu,irritert,provosert eller hva det måtte være, at vi må mobbe folk? Jeg blir mer og mer sjokkert over hva voksne mennesker er istand til å gjøre mot andre. Kan vi ikke heller være stolte og glade på andres vegne?

Vi er et lite land, da må det vel være viktigere at vi tar vare på hverandre enn å trykke hverandre ned med mobbing? La oss stå sammen mot mobbing. Det er IKKE kult å mobbe, det ødelegger andres liv. Vi må alle tørre å si ifra. Uansett om det er på gaten, skolen, jobb eller andre steder, mobbing er veldig veldig farlig!, skriver John Arne Riise på sin Facebook-konto og Twitter-konto natt til tordag.

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4936"]