Side Brok har blitt remikset av bergensrapperne i Yoguttene, som en del av musikkampanjen Resirkulert Lyd. Hør låta her.

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4935"]

I sommer har flere gamle hiphop-låter fått nytt liv. Musikkampanjen Resirkulert Lyd er et samarbeid mellom gjennvinningsselskapet Grønn punkt og flere norske norske hiphop-artister. Målet er å sette fokus på resirkulering av søppel – derfor blir gamle låter «resirkulert» av nye artister.

Det hele startet med Kaveh sin kampanjelåt «Fyller deg med glede» og har så blitt fulgt opp av Jaa9 & OnklP’s «Hvem Faen 2», Equicez’s sin «Barnslig 2». Den sistee er bygderap-heltane i Side Brok, som har fått Yoguttene, et bergensk hiphopkollektiv, til å fargelegge klassikeren «1,2,3, FYRE», hjulpet av produsenten Basmo.

Det var ikke noen tvil om hvem som måtte resirkulere denne ti år gamle svisken. Yoguttene fyrte opp romskipet, Basmo slo på alle knappene, og jeg aktiverte cruise controllen – back to the Esso. Her lukter det bensin, drit og god stil. Takk for turen, skriver Runar Gudnason, alias Sjef R og Thorstein Hyl, i en pressemelding.

Totalt blir 7 låter sluppet i løpet av sommeren. Alle er forankret i «Urban»-kategorien, eller musikk som har element av hiphop i seg, fortell Gilbert Lunde i musikkselskap MER, som også med på kampanjen.

– Det er viktig at vi tar vare på miljøet, derfor er det topp at så mange artister stiller opp, seier Lund.

Målet er at unge skal bli mer oppmerksomme og beviste på resirkulering, i tillegg til å skape gode musikalske opplevelser. Lunde trur ikke gatekredibilieten til hiphop-artistene blir skadet av kampanjen.

– Selv kredible rappere har ikke noe imot å pante flasker, så det går nok helt fint, sier han.

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4936"]