«Vondt i hjertet»-heltene spiller for sunnmørselever

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4935"]

De fire jentene fra bandet Razika som tok Spotify med over en million spillinger av «Vondt i hjertet» spiller nå for ungdommer på videregående skoler på Sunnmøre.

– Bandet er en del av Kultursekken i år, forteller Maria Haukås Romuld ved fylkeskulturavdelingen.

Konserter i mars og april

I uke 12 skal Razika spille for elevene ved Ålesund vgs, Borgund vgs, Fagerlia vgs, Sykkylven vgs og Haram vgs. I uke 17 er det elever på Volda vgs, Ørsta vgs, Ulstein vgs, Herøy vgs avd. Vanylven som får oppleve bandet fra Bergen.

Vondt i hjertet

Razika består av Maria Moe-Karlsen, Marie Nordøy Amdam, Maria Råkil og Embla Karidotter. Med på turneen er også Morten Smith-Lien på Saksofon og Andreas Rotevatn på trombone. De fire jentene i bandet Razika fra Bergen brakdebuterte bare 19 år gamle i 2011 med albumet “Program 91“.

– De er kanskje mest kjent for singelen “Vondt i hjertet“ , sier Romuld. Singelen er spilt 1,1 milioner ganger på Spotify.

Romantisk og frekk musikk

Bandet spiller naiv, søt skranglepop inspirert av punk og 80-talls new wave. Med tekster på norsk og engelsk leverer hovedvokalist og -låtskrivar Marie Amdam historier som er uskyldige og opprørske, romantiske og frekke – pakket inn i et helstøpt, ultrafengande lydbilete.

Det siste albumet deres er “Ut til de andre“, som kom ut 26.januar i år.

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4936"]