Ålesundsbandet Mahogni slipper plate i hjembyen.

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4935"]

Etter å ha spilt sammen i flere år kan ålesunderne Marius L. Petersen, Jan Ivar Wolstad og Hogne Aarflot endelig entre scenen på Vega RockBar for å feire sin aller første EP.

Slippfest med rølpe-reggae

– Vi gleder oss stort til denne festen. Det var en spesiell opplevelse å legge vinylskiva på platespilleren den aller første gangen, sier en oppspilt Marius.

Vi forventer fulle hus på skjørtorsdag og håper på å selge en del plater på konserten. Hvis ikke du skal dit finner du EP`n i en god platebutikk nær deg.

De blir omtalt som et reggae-band, men er ikke helt enig i beskrivelsen.

-Vi pleier å si at vi ikke er hardcore dreadlock rasta, men er hvite reggae entusiasta. Selv kaller de det for rølpe-reggae.

Ærligere på ålesundsdialekt

De har spilt sammen siden 2009 og prøvde seg på forskjellig stilarter før de fant ut at reggae var det riktige. Marius skriver alle teksten på dialekt.

– Jeg blir ofte fasinert av hverdagsproblematikk som jeg tror de fleste av oss har et forhold til. Det er viktig for meg å være ærlig i tekstene. Det var litt vanskelig å synge på dialekt i starten for jeg har alltid sunget på engelsk.

Etterhvert kom jeg inn i flyten og nå er det tilfredsstillende og kunne levere gode tekster. Når jeg får uttrykke meg på dialekt får det en oppriktighet og enkelhet jeg liker.

Vil ta Sunnmøre med storm

Tidligere har Mahogni gitt ut en singel som har blitt spilt en del på radio.

– Vi er ganske avslappet i forhold til fremtiden og har ikke voldsomme ambisjoner, men har lyst til å ta Sunnmøre med storm. Målet er å få gitt ut en tredje vinylplate, fra før har de gitt ut singelen «Kvil D».

– Drømmen hadde vært å få laget en musikkvideo, men det har ikke vi budsjett til. Dessverre finnes det ingen i vår nære krets som driver med filmproduksjon, men om noen har lyst til gjøre det som en kompistjeneste hadde det vært veldig bra.

Alle tre er i fulltidsjobber og noen har etablert seg med familie så det blir ikke så ofte øvinger. Mahogni spilte lenge for venner og bekjente i Oslo da alle tre bodde der. Marius flyttet hjem til Ålesund i 2011, mens Hogne jobbet i Bergen og Jan Ivar i Oslo.

– Vi fikk så gode tilbakemeldinger at vi valgte å satse videre, selv om det ikke har blitt så mange øvinger.

Vi har vært effektive når vi har møttes, men nå vil det bli litt enklere etter at Jan Ivar også har flyttet til Bergen. Det fungerer dårlig å øve på Skype, ler Marius.

Flere konserter

– Det blir sunnmørsfest i Oslo 3. mai for da skal vi varme opp for «Side Brok», og allerede neste helg skal vi ha splittkonsert med «Knekkelectric». Tidligere har de blant annet spilt på Jugendfest, og blir å høre på Sommerfesten 5. juli.

Her kan du høre Mahogni på Spotify

Her kan du høre Mahogni på Soundcloud

Her kan du høre alle låtene fra EP`n

Her kan du se et opptak av Mahogni på Jugendfest 2012

For de som lurer på hvorfor de kaller seg Mahogni, kan Marius fortelle at det er satt sammen av navnene deres. Ma fra Marius, hog fra Hogne og Jan Ivar kalles for Jani…

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4936"]