Folk strømmer til hjelpegruppen for Ålesund

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4935"]

1200 personer har nå meldt seg inn i Hjelpesiden for Ålesund og omegn. – Jeg er overveldet over hvor mange som engasjerer seg i denne saken sier initiativtaker Charlotte Gjerde.

For en uke siden startet engasjementet for å hjelpe trengende i Ålesund. Hun postet et innlegg på på Facebook om en venninnne som trengete utstyr og klær til et nyfødt barn. Det ga umiddelbar og enorm repsons. Det var da ideen ble født.

– Det er helt åpenbart et stort behov for å hjelpe folk også lokalt. Det et mange som tar kontakt og sitter med få eller lite midler til å greie seg. Da er det utrolig givende å kunne hjelpe.

Mange triste historier

Hun forteller om et eldre ektepar som kunne kaste den gamle kasse-tvn som holdt på å takke for seg. De fikk en plasma-tv av gavmilde givere.

– Det er mange triste historier. En alenemor fikk en dobbel SFO-regning ved skolestart og hadde ikke penger til noe annet. Etter å ha fått avlsag om livsopphold fra NAV gråt hun på telefonen til meg. Da er det godt at det finnes så mange som har så mye de har lyst til å dele med andre.

Pågangen har vært så stor at hun nå har satt av tirsdager og torsdager til å hente ting, resten av uken går med til å organisere og pakke alt i midligertidege lager.

– Jeg har tatt i bruk boden der jeg bor, og etter at naboene mine hørte om det jeg holdt på med har de også lånt bort sine boder til formålet. Det er veldig mye å gjøre, men heldigvis har mange frivillige kommet på banen å hjelper til med å hente ting.

Det er også enkelte som prøver å utnytte sitasjonen for å skaffe seg gratis møbler, flottere tv og lignene.

– De blir avslørt temmelig raskt. Jeg reiser hjem til de som trenger hjelp og ser fort om det er reelle trengende. De som virkelig trenger hjelp ber meg holde navnene hemmelig, og det gjør jeg selvfølgelig.

Pågang fra flere kommuner.

Fra å være en hjelpeside for Ålesund har nå interessen vokst til flere sunnmørskommuner.

– Jeg har fått kontakt med flere fra Sykkylven, Hareid, Stranda osv, og vi hjelper selvfølglig der også. Jeg vil prøve å ta helgene fri om det ikke er noe akutt, for resten av fritiden min i uken går til dette. Men det er verd det, forteller den unge idsjelen.

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4936"]