I 28 år har fiskerestauranten blitt omtalt i en rekke medier og tidsskrifter med strålende anmeldelser. Om to måneder stenger de dørene.
I en nedlagt sjøbu ved inngangen til Brosundet finner vi en av byens eldste restauranter, Sjøbua.
Her har de hatt lang fartstid på å videreføre Ålesunds tradisjon med å servere folket fersk sjømat direkte fra havet utenfor.
1. juli stenger de dørene etter at det viste seg vanskelig å finne noen til og drifte restauranten videre.
– Mister en restaurant institusjon.
Geir Steinar vik som er reiselivssjef i Destinasjon Ålesund & Sunnmøre synes det er veldig trist at restauranten skal avvikles.
– Det er veldig trist, byen mister en restaurant institusjon.
– Sjøbua har vært en viktig og populær restaurant som har vært omtalt i et utall medier med strålende anmeldelser.
– Jeg håper at andre kan ta opp stafetten og videreføre de maritime tradisjonene som sjøbua har hatt.