Vidar H. Andersen fra Hjørungavåg, er en kreativ type som gjerne fortaper seg i spennende gjøremål eller historier

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4935"]

Han arbeider full tid som forfatter, designer, redaktør og skribent. Når han ikke fortaper seg i historier, fra attehunderetallet og frem til vår tid, som blir spennende bøker, finner han på mye annen morro.

Nå har han tatt opp igjen en tidlig interesse. Nemlig animasjon og multimedia. Som tidligere internasjonal fagbokforfatter har han gitt ut hele tre bøker om multimedia. Han er også mannen bak den første ordlista for slike fag i Skandinavia.

Skriver på riksmål

Et særtrekk med Sunnmøringen Andersen, er at han skriver riksmål og til og med er medlem i Riksmålsforbundet. Når vi konfronterer han med dette, sier han at han aldri har fått nynorskopplæring.

Han flyttet mye i barndommen så dermed ble det bare riksmål på han. Han legger til, litt lattermildt, at ingen vet om han egentlig er en infiltratør i forbundet. Og han vil ikke bekrefte det heller. Han skriver nå på en stor historisk roman, med handling fra hele verden. Og legger til at det er med noen vågale sunnmøringer i handlingen også.

«Mot normalt i en gal verden»

Når han ikke skriver driver han med mye annet. Blant annet lager han noen rare videoer på YouTube. Der har han opprettet en egen kanal, som heter «Mot normalt i en gal verden». Det er også en side på Facebook med samme navn, som inneholder en del bilder som både er ren humor, men også sleivspark til det som skjer i samfunnet.

Det er for å få inspirasjon og fordi han elsker alt som har med ny teknologi å gjøre, han holder på med dette. Han bor i Moss, i Østfold, og lengter av og til etter den sunnmørske væremåten og kulturen her.

Dette kommer nå til uttrykk gjennom artige animasjoner som også blir lagt ut på YouTube . Hans siste karakter Ole, ble en hit fra første stund.

Ole og Gudrun

Ole er en sunnmøring midt på treet, tidligere kokk på en rekke frakte og fiskebåter. Nå pensjonist med litt svartfarge i håret. Han er gift med Gudrun, som han møtte på en hjemme-aleine-fest, i ungdommen. Gudrun, er ikke den med mest omløp i toppetasjen. Og det er kanskje derfor de fremdeles er gift, etter så mange år. Vi håper å få se og høre mer av denne lune humoren som Vidar, lager.

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4936"]