I helga setter 60 sprangryttere seg i salen under distriktstevne i Åleund. Neste år arrangere klubben Landstevne

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4935"]

Vi forventer flere topplasseringer til klubben og full gass fra våre ryttere, sier Jon Harald Gulliksen. Han er ryttertrener i Ålesund Rideklubb som i helga arrangerer et nytt distriktsmesterskap.

– Det blir en del mesterskap i løpet av et år. Vi arrangerer 8 og med de andre klubbene i fylket blir det et tyvetalls arrangement lokalt i løpet av året.

Landsstevne til Ålesund

Neste år skal klubben arrangere Landstevne for første gang på flere år. Det skjer fra 25- 28 juni og Gulliksen håper da å kunne få store navn til Ålesund igjen.

– Det blir kjempemoro. Hesteinteressen er på vei opp i distriktet, det hadde vært moro om vi fikk aktiviteten opp aktiviteten til slik den var på 90-tallet. Da arrangerte klubben Grand Prix stevner med opptil 50 000 kroner i premier.

Det betyr mye for klubben, miljøet og rytterne at vi fikk Landstevne til Ålesund igjen.

Ny vår

Jon Harald er i dag sprangtrener på heltid og er fulltids ansatt som ryttertrener ved Ålesund Rideklubb. Han er tidligere landslagstrener for unge ryttere og en verdifull ressurs for klubben. Nå har han ansvaret for 15 – 20 ryttere med egne hester, som ukentlig trener ved klubben.

– Vi er en fin gjeng her nå, så vi satser på at klubben opplever en ny vår. Det er mange som er villig til å satse og har muligheten til det. Det er en sport der en kan satse så mye som en selv ønsker, og gevinsten er stor.

I denne sporten vokser du både som person og lærer samarbeid både mellom mennesker og mellom mennesker og dyr.

Gode ryttere fra Ålesund

Ålesund rideklubb er over 40 år og har fostret opp gode ryttere som har hevdet seg både nasjonalt og internasjonalt. Geir Gulliksen, Jon Harald Gulliksen, Iselin Gjendemsjø, Nadja Havnegjerde og Jeanette Kåven Johnsen.

Nå har klubben på nytt flere lovende unge ryttere som Andrine Breivik Leira og Sebastian Langeland.

– Vi ser at det gror godt i sprangmiljøet for tiden, nå begynner heldigvis flere gutter å interessere seg for sporten. Det har lenge vært vanlig i utlandet og på østlandet og nå også i vårt distrikt.
Sprangstevnet på Lerstad starter kl. 10 lørdag og søndag.

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4936"]