– Nå jobber jeg med plate nummer to, det forteller Elin Sofye Rabbevåg. I fjor albumdebuterte hun med «There`s Gotta Be Moore». Den 28 år gamle ålesundsjenta har hatt base i Bergen i 8 år.

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4935"]

Nytt album neste år

Vi får enda en forsmak på den nye plata i en singel som slippes over nyttår. Det blir også produsert en musikkvideo til denne singelen. Singelen «The Wheel» som ble utgitt i mai, kom også ifølge med en video og blir å finne på det neste albumet.

Elin Sofye mener det er viktig med en musikkvideo for å skape mer interesse rundt musikken.- For meg er det viktig å uttrykkes seg visuelt også. En treffer mange via youtube og sosiale media. Debutalbumet ble utgitt i 2011, oppfølgeren kommer neste år. – Jeg har nok låter å velge i, men det koster mye penger å spille inn en plate. Nå er jeg omtrent halvveis og jeg skal bli ferdig i løpet av neste år.

Flere priser

Elin Sofye har vunnet en rekke priser og stipend. Det startet som publikumsfavoritt i TVSunnmøres «Talent 2005» hvor hun endte på andreplass. Videre har vant hun Radio Ålesund musikkstipend i 2010 og 2012 mottok hun TÆL-stipendet fra SpareBank 1 SMN. Hun har vunnet Bergens Avisens «Oppdrag demo» og er med i avisens nye konkurranse, «Bandwagon».

– Det er et mye større musikkmiljø i Bergen, og det er flere scener å spille på. Jeg flyttet til Bergen for å få et større musikalsk nettverk i tillegg til å utdanne meg. Det er en veldig kjekk by å bo i og jeg blir inspirert av alle de andre flinke musikerne. Også blir jeg sittende mye inne å skriver låter på grunn av det dårlige været, ler hun.

Ny stil

Jeg er nå ferdig utdannet musikkterapaut og jobber deltid på et eldresenter. For det går mye i musikk, det er en tidkrevende jobb. For meg er det en form for terapi å skrive musikk, og det er viktig for meg å formidle et budskap og å hjelpe andre. Dette nye albumet vil være ganske annerledes i forhold til det første. Det går mye i tekster om opp- og nedturene her i livet, og at vi må lære av de feilene vi alle gjør fra tid til annet.

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4936"]