Vil du se stereoskopbildene Ivar Aasen så, høre europeisk litteratur på originalspråket eller gå i Verdens minste kinosal?

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4935"]

I basisutstillinga i Ivar Aasen-tunet finner du mange nye installasjoner som forteller deg mer om både Ivar Aasen og språk i hele verden.

Fornyelsen har skjedd over flere år, og det er de ansatte ved Ivar Aasen-tunet som står bak. Prosjektet som har hatt tittelen Høyt og lav har resultert i mer å ta på og flere opplevelser av språk og litteratur for både store og små.

For flere sanser

Publikum kan snurre på kanalvelgeren på en gammeldags FM-radio og finne litterære stemmer fra store deler av Europa. Utstillingen gir deg også høydepunkt i populærmusikk på nynorsk, stereoskop med Aasens egne bilder, en ny tidslinje om «All verdas språk». Om du ønsker å høre mangfoldet i de norske dialektene, kan du ringe på dørklokken til en av de som bor i Språkhuset.
En del av installasjonene er banebrytende arbeid, og tekstane i de nye elementene er nå også tilgjengelig på engelsk.

Kino og dikthjul

Barna får se mer av tunkatten Lurivar i Verden minste kinosal. – Lurivar er veldig glad i besøk, og blir derfor lei seg når han hører at det har vært barn og sett etter han når han har vært på reise. Derfor har han spilt inn noen videohilsninger til barna som de kan se i Verdens minste kinosal, sier daglig leder Gaute Øvereng i Ivar Aasen-tunet.

I språkverkstedet kan både barn og voksne leke seg med å lage nye dikt i et helt egenutviklet dikthjul. Diktet «Nordmannen» er laget i store ordklosser, som kan settes sammen til nye strofer ute i tunet.

Nordmannen hilser velkommen

Publikum i Aasen-tunet blir i sommer hilset velkommen med Ivar Aasens mest kjente dikt «Nordmannen» i lydstien. – Seks høytalere langs gamlevegen, gir publikum en spesiell opplevelse alt på vegen opp til Aasen-tunet. I sommer blir det Anderz Eides tolking av «Nordmannen» publikum får høre, sier Øvereng.

kilde imore.no

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4936"]