Maria Sæther, 31 år gammel gift trebarnsmor fra Vatne, foretoktok i januar en aldri liten endring i yrkesvalg da hun skiftet kunstform og håndtverk fra skolert glassblåser til selvlært keramiker.

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4935"]

Maria som er utdannet ved Kosta Boden skolen i Sverige bestemte seg da for å lære seg keramikerfaget på egen hånd samt starte eget verksted i låven på gården der hun bor.

Etter å ha lest seg opp og sett videoer om faget på you tube, førte mye prøving og feiling etterhvert frem til kolleksjonen » Kvist». Den består av vaser, boller og krukker inspirert av omgivelsene rundt gården og norsk natur. Rene former i duse farger i en enkel nordisk stil er altså det som kjennetegner porselens-produktene til Maria.

Åpning av studioet ble lagt til siste helg i mai. Mange mennesker møtte opp åpningsdagen der ble også solgt en god del produkter. Maria selger nå mer enn hun har kapasitet til å produsere og kan nå fint ha keramikken som levebrød. Det er altså for øyeblikket nok med eget utsalg, men på sikt ønsker hun å samarbeide med flere forhandlere.

Gründertalentet til Maria kan muligens ha gått i arv for hun er barnebarn av gründeren bak den suksessrike bedriften Vatne lenestolfabrikk.

Selv har ikke Maria brukt penger på markedsføring så langt, det er bilder av produktene som er likt og delt på sosiale medier som har tatt seg av den delen.

Kvist porselen blir også å finne på julemarkedet til Devoldfabrikken i desember. Ellers kan man besøke siden hennes www.facebook.com/ kvistporselen.

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4936"]