200.000 bilder, mange av dem intime, skal være på avveie. Mange av de rammede er dansker og nordmenn, deriblant sunnmøringer.

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4935"]

Tusenvis av private Snapchat-bilder er på avveie etter at et stort, norsk nettverk med hundrevis av gutter systematisk går sammen for å stjele jenters private bilder, for deretter å eksponere dem så grovt som mulig.

Flere fra Ålesund

NRK har tilgang til deler av databasen med bildene hvor norske jenter er helt eller delvis identifisert og skriver at samtalene mellom medlemmene i nettverket dreier seg blant annet om hvordan de kan få tak i bilder til visse jenter:

«Så, har vi noen fra Ålesund eller? :)», «og søstera til NN», «noen som har snappen hennes?»

NRK kjenner til at det er lekket rundt 45.000 bilder, men det ser ut til at nettverket laster opp flere bilder i skrivende stund. Hacken er blitt omtalt som «the snappening»

Vil systematisere bildene

Mange av bildene som er på avveie er av svært unge mennesker. Brukerne som er blitt hacket er delt inn fylkesvis, og det befinner seg en gruppe på nett som nå jobber for kartlegge navn og Facebook-profiler til de som er rammet av datakriminaliteten. På den måten er det enkelt å finne fram til jentenes fulle navn og identitet.

Men flere programmer, som Snapsave, Snapsaved og Snaphack, gjør det mulig for mottakere av en snapchat-melding å lagre bilder uten at avsenderen vet om dette.

Det skal være en av disse mottakerapplikasjonene som nå er hacket.

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4936"]