Til nå har John John vært Miljøpartiet De Grønnes ordførerkandidat i Ålesund. Nå overtar Knut Ivar Bjørlykhaug kanditaturet, mens John John sikter på å bli fylkesordfører.

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4935"]

– Jeg sikter alltid mot stjernene, sier han. Da er jeg i alle fall sikker på å treffe tretoppene, istedet for å sikte på tretoppene og treffe et sted ned på stammen. Da jeg nå har bestemt meg for å gå for fullt for fylkespolitikken er det også helt naturlig å sikte mot ordførerstolen. Så nå er jeg altså fylkesordførerkandidat, smiler han lurt. Og etter de knallgode målingene partiet har hatt er dette ikke et urealistiskmål å ha.

Grønn suksess

John John har hatt en lynkarriere i MDG, og har i løpet av de få årene han har vært i partiet sittet både i landstyret og som leder for fylkespartiet. Han har i 2 perioder sittet som nestleder i Grønt Kvinnenettverk, og møtt i stortingsgruppa, så læringskurven har vært bratt.

– Det har vært fantastisk moro. Jeg har jo lang bakgrunn fra andre partier. Som noen kanskje vet så var jeg jo listetopp for Pensjonistpartiet i fylket til stortingsvalget for 23 år siden, i 1992. Miljøengasjementet var der allerede før den tid, og mangel på interesse for miljøet var en av grunnen til at jeg forlot partiet, og svinset rundt i øde landskap til jeg fant Miljøpartiet i 2011.

I 1998 var han innvolvert i det som ble 350.org, startet senere Arctic Queen, og laget en rekke plater som et bidrag for å redde iskanten. Han sto bak prosjektet Den Grønne Dalen, som senere ble en tv-serie på NRK, og har drevet frem flere miljøtiltak i Afrika, bla. på Zanzibar.

Og nå er det fylket som står for tur?

– Ja, nå er det fylket som står for tur, og vi skal farge det grønt, vi skal gå for alt som er grønt og godt og positivt med en positiv og glad innstilling, og vi skal snakke politikk med et smil rundt munnen – om grønt gründerskap, en giftfri hverdag, en sunn samferdsel, og selvfølgelig snakke for et bedre klima, et bedre miljø og bedre livskvalitet.

Møre og Romsdal som er det flotteste fylket i verden, skal nå også bli det beste fylket å bo i, sier John John med sedvanlig entusiasme og innlevelse.

Skal fortsatt ha det moro

– Vi har et fantastisk program for fylket, og i samarbeid med de andre politiske partiene i Fylkestinget skal vi de neste årene få igjennom en rekke av de viktige sakene som ligger foran oss. Enkelt og greit fordi de er både fornuftige og de eneste rette tingene å fokusere på. Vi skal bre ut duken og dekke på et nydelig måltid for oss selv, og ikke minst for de som kommer etter oss, for fremtidige generasjoner; våre barns barnebarn og deres barn, for å si det litt sånn billedlig.

– Og så skal vi jo sørge for ha det litt morro underveis når vi driver på å dekker på også da, sier han og ler. – Det er jo halve morroa med å drive med dette det. Uten humor er det bare å glemme det.

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4936"]