Med havets skattekister, NM i klippfisk, kokketeater, politisk kokkekamp og ølfestival er bordet dekket de neste dagene.

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4935"]

Havets skattekister, nybegynnerkurs i ølbrygging, olivenolje i matlaging og økologisk på menyen. Sammen med en god dose underholdning har vertskapet under årets masfestival sydd sammen en meny som dekker de flestes smaker.

Et godt utvalg av proffesjonelle aktører sammen med glade amatører skal sørge for at Ålesund syder av spennende lukter og smaker gjennom fire dager.

Her er programmet onsdag, for andre dager se her.

11.00-18.00

Festivalarenaer er åpen.

I Kongens Gate (Gågata) finner du lokalmatmarkedet. I Korsatunellen og på St Olavsplass er der ytterligere tilbydere av varer og tjenester, og i Festivalteltet på St Olavsplass er der bord og benker til å hvile trette kropper. I teltet er det også salg av mat og drikke og ulike konkurranser og underholdning.

11.30-15.30

Torskefiskseminar arrangeres på Scandic Parken Hotel.

12.00

Offisiell åpning.

Adm Dir i NHO Reiseliv Kristin Krohn Devold åpner den 31 Matfestivalen i Ålesund ved Festivalteltet på St Olavs Plass. Ålesund Dixie spiller.

11.00-15.00

Havets Skattkiste. La barna lage sine egne «havets skattkister», med råvarer fra sjø og land. Mynta spesielt på barnehager. I regi av Den Norske Matfestivalen, i samarbeid med Norges sjømatråd.

14.00/15.00

Klippfiskakademiets sjømatstand. Kokketeater med demonstrasjonskjøkken i Festivalteltet. I samarbeid med forskjellige sjømatleverandører. Gode tips om dagens råvare og smaksprøver. Starter opp hver hele time. Gratis.

17.00

Mat uten gluten. Søstrene Fryd i Gågata inviterer til presentasjon hvor Unni Grebstad og Gerd Tennøy fra Cøliakiforeningen snakker om glutenintolleranse. Søstrene Fryds bakeri deler av sine erfaringer og byr på ferske bakervarer. Kr 140,-. Påmelding post@sostrenefryd.no

18.00

Olivenolje i matlaging for nybegynnere. Olivenoljekurs hos Oliviers & Co, Kipervikgt 8. Varighet 1 time, kr. 100,-. Billetter https://tikkio.com/tickets/379-matfestivalen-i-alesund

18.00

Eksklusiv vinsmaking på Kabb m/vinmaker Frode Refstad fra Tenuta il Sogno, Piemonte i Italia. Passende småretter følger med. Frode vil fortelle om Piemonte, vinproduksjon og vi skal smake noen fantastiske viner som han har produsert i Piemonte. Pris 595,-/person. Bestilling på 70 12 80 08

19.30

Havets Festbord på Scandic Parken Hotel. Havets

Festbord har i en årrekke vært et av Matfestivalens mest kjente og populære delarrangementer, og i år gjennomføres det tradisjonen tro på på festivalens første dag – onsdag 26 august kl 19:30 på Scandic Parken Hotel. Pris: 995 kr.

Det er åpnet for bordreservasjon til Havets Festbord på tlf 70 13 23 00.

21.00

Festivalteltet åpner for kvelden. Underholdning og salg av mat og forfriskninger.

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4936"]