Det startet som et korarrangement, men endte med å bli en av Sunnmøres eldste kulturfester.

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4935"]

Lørdag er årets Hareidsstemne offisielt i gang og det blir da 53. året på rad dette stemnet arrangeres. Arrangementansvarlig Hans Otto Øverlid gleder seg og håper på at flest mulig vil være med på festen.

– Jeg håper det blir like bra som årene før og at det blir godt fremmøte, sier Hans Otto.

Henter også folk utenfra

Ledelsen for Hareidsstemna har holdt på i et år med planlegging og utarbeiding av stemnet. Hans Otto forklarer at vi vil få presentert et utdrag av det som er av lokal kultur i Hareid, men at de også henter inn endel utenfra av artister.

– Hareidsstemna har et uspring i fra korene som opptrer, men har etterhvert blitt utvidet og omfatter i dag det meste av kultur, forteller han.

Regner med at opp mot 3000 vil ta turen

Hans Otto sier at de prøver å nå flest mulig med dette arrangementet og har litt for enhver smak fra musikk og kor til sport og lignende.Han regner med at opp mot 3000 besøkende være innom Hareidsstemna i løpet av uka.

Medialinja ved Høgskulen i Volda vil i år som år før hjelpe til med den produksjonelle delen på noen av arrangementene i idrettshallen hvor de største sceneshowene skal være.

Det vil komme kjente TV-ansikt

Stemnet som går over en uke omfatter rundt 20 forskjellige arrangementer. Det hele åpnes med polarkveld på Ishavsmuseet og har en avsluttningskonsert på Brandal med jentebandet «SANS». Hans Otto ser frem til alle arrangementene, men gleder seg ekstra til konsert med Silya & The Sailiors som vant Stjernekamp på NRK i fjor høst.

– Det blir mye bra i år, men jeg har spesielt store forventninger til Silya-konserten, sier han.

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4936"]