Bråkesund finner du i Ålesunds eldste gate, Moloveien. Festivalen avholdes i etasjen over Teaterabrikken, og bruker samme inngangsdør.

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4935"]

Bråkesund er en festival for eksperimentall musikk, støy, impro og alt annet som bråker. Festivalen startet på jugendteateret i 2010, og har siden det flyttet seg til Ålesund Kunstfagskole sitt galleri i Moloveien 22.

I følge festivalens hjemmeside er dette instruker for besøkende.

1 – Stå midt i sentrum, se deg rundt.
2 – Observer det yrende folkelivet under Ålesund Båtfestival.
3 – Gå.

Målet med Bråkesund er å skape en scene for det alternative musikkmiljøet i Ålesund. Mange musikere fra området er svært aktive musikere, men mangler et sted i hjembyen å formidle dette. Derfor har alle bandene som spiller på Bråkesund en eller annen tilknytning til Ålesund og omegn.

Festivalen avholdes i etasjen over Teaterabrikken, og bruker samme inngangsdør.

Fredag:
18:00 Christian Winther

Ålesundsgitaristen Christian Winther har gradvis forflyttet seg bort fra jazzen, ut mot alle dens ytterkanter: Akustisk dronemusikk, eksperimentell pop, noisepunk og støymusikk.

19:00 Kniv & Sprit m/ gjester

Kniv & Sprit er en videreføring av konseptet jazz og poesi, denne gang som noise og poesi. Kniv & Sprit skriver musikken på fest, og tekstene dagen etter. K&S har også med seg den sunnmørske lyriske slegga Thorstein Hyyl III fra Side Brok med som gjestepoet.

20:00 Andreas Winther

Forrige gang Andreas Winther spilte solo på en konsertscene i Ålesund endte det med håndgemeng mellom publikummere som hadde forskjellig syn på musikk. Arrangørene satser ikke på håndgemeng denne gangen, når Winther faktisk skal spille i tillegg.

21:00 Ich Bin N!ntendo

ICH BIN N!NTENDO spilte under Bråkesund i 2011, og blåste ørene av hvermansen med sin eksplosive impropunk. Siden den gang har de gitt ut en liveplate sammen med selveste Mats Gustafsson og nå nylig den kritikerroste LOOK!

22:00 The Jist

The Jist er lyden av to sunnmøringer, Natalie Sandtorv og Torgeir Hovden Standal, som har flyttet til Oslo, og omgis av skrik, trikk, ran, bråk og folk som stresser hele tiden. The Jist høres ut som man klipper ut småsekvenser av storbyens kjas og mas, og spiller det av i dobbel hastighet med volumet på maks.

23:00 Brute Force

Brute Force er ganske enkelt det. Rå kraft, dårlig dømmekraft, primitivt instinkt og animalske lyster blandet i en fin liten coctail. De spiller fripønk og noiserock litt halvt om halvt for de som klarer å høre forskjellen.

Lørdag:
18:00 Natali Garner

Natali Garner er en eksperimentell vokalist bosatt i Oslo. Hun jobber med stemme og elektronikk, og balanserer i krysspunktet mellom minimalisme og bråk.

19:00 Detblirverre

DETBLIRVERRE er et groovy jazzrock-beist boatt i Bergen/København. Med røtter fra Sykkylven og Stranda har de møttes midtveis og høres ut som man føler seg første gang man tar skiheisa opp til Roaldshorn.

20:00 Sindre Øvstegård

Når Sindre Bergsvik Øvstegård under Bråkesund forlater sin solide plass som bassist i en rekke pop-, metall-, jazz- og rockeband, står han igjen alene med kontrabassen, en bue og sin egen kreativite.

21:00 BPMV

Blasphemian Progressors Mental Vortex er Kjartan Magerøy Aarseth’s soloprosjekt. Med band som Dunkelvolt , Aarseth’s Megalomania og Dødsengel på samvittigheten ligger BPMV et sted midt i mellom drone og harshnoise.

22:00 SAW

Saw er en saktevoksende duo. De bruker ekstremt lang tid på å spille ekstremt mye. SAW er en duo fra Trondheim, som spiller lange droner, som sakte men sikkert blir noe helt annet, og veldig mye større enn fryktet.

23:00 Skrap

Skrap er en duo som startet ved at Anja Lauvdal og Heida Karine Johannesdottir Mobeck ble låst inn i et rom med to bassamper, en tuba, en MS10 og et lite lass av pedaler.

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4936"]