Torsdag kommer de fire siste selene til selbassenget på Atlanterhavsparken.

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4935"]

Rune Veiseth, Einar Wiik og Sigbjørn Anton Lerstad har nok en gang lagt ut på langtur på å hente nye innbyggere til Atlanterhavsparken.

Torsdag er de tilbake etter å ha tilbragt mesteparten av tiden siden søndag i bil. Først gikk turen til Zurich for å hente Nuvya og Nunik, deretter videre til Tyskland for å plukke opp et par seldamene Nele og Maike.

Selvakt i Danmark

De er nå på vei til København der de har fått ordnet selvakt hos Danmarks største akvarium, Den Blå Planet, der får de en liten pause og starter på siste etappe mot Ålesund i ettermiddag.

-Turen har gått over all forventning. Akvariebilen har vært glimrende, sier akvarist Rune Veiseth. Den har god plass, god kjøling og selene har slått seg fint til ro.

Åpner om en uke

God planlegging var veldig viktig for at dyrene skulle ha det så godt som mulig, og det har gitt et meget godt resultat. Og bedre vil det bli, for her hjemme venter et anlegg som snart er klart til offisiell åpning.

Om en uke åpner Selbukta og da regner vi med at alle seks selene har funnet seg godt til rette og klare for et nytt liv sammen. Det vil i hvert fall ikke stå på fasilitetene.

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4936"]