– Sunnmøre bugner over av motiv, det er bare å bruke litt tid så kan alle lære å ta gode bilder.

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4935"]

Det sier Geir Bjørndal Srisoi, som nylig etablerte hjemmesiden Srisois`s Fagfoto.

Den tar for seg amatørfotografering og tester av kamerautstyr for en lokal foto butikk i Ålesund. I ryggen har han store aktører som Canon, Nikon, Focus Nordic og Sponland Foto som samarbeidspartnere.

Egne erfaringer

– Dette er basert på patriotisme og ett tiltak for å videreformidle egne erfaringer til publikum som har samme interesse. Jeg kjøpte dyrere og dyrere kamera for å få bedre bilder. Etterhvert skjønte jeg at det hadde ikke så mye med selve kameraet å gjøre, men mer med selve komponeringen av bildet.

Sommeren 2013 begynte hang å søke om stoff på nettet som omhandlet bildeteknikker og komponering. Han skjønte fort at Youtube ble ett viktig hjelpemiddel i videre søken på å bli en bedre fotograf.

-Jeg kunne sitte en hel dag og se på video etter video om fototeknikker, og dagen etterpå var det ut og teste ut det jeg hadde lært på Youtube.

Slik holdt jeg på i ett halvt år, sier Geir, helt til det gikk opp for han hva det dreide seg om. Nå er det nesten plagsomt, fordi jeg ser motiver overalt hvor jeg beveger meg, ler Geir. Etter hvert ble det mye bilder og på høsten 2013 bodde jeg mer eller mindre i fjøresteinene på Alnes utenfor Ålesund.

Bildene la jeg så ut på Facebook, og jeg skjønte på kommentarene at jeg endelig begynte å få til noe som folk satte pris på. Da forstod jeg at dette var noe jeg kunne tenkt meg å begynne med på heltid, forteller Geir.

Samarbeid med gigantene

Etter å ha vunnet en fotokonkurranse på Sponland Foto, ble han utfordret til å opprette en hjemmesiden for å dele sin kunnskap med andre. Han fikk avtaler med fotokjempene Nikon, Canon og Focus Nordic om testing av kamera og linser.

– Jeg synes det er tøft gjort å prøve dette i et så mettet marked, sier Odd Bergstø i Focus Nordic. Mange har gitt opp underveis da testene krever at en til stadighet er oppdatert med de siste nyhetene. At det er lokalt kan kanskje være redningen.

Han samarbeider med Marit Brunstad i Sponland Foto i Ålesund. – Geir skriver testene fra en amatørs synspunkt og ikke så teknisk som mange andre tester. Han legger ut bilder tatt med de forskjellige kameraene og objektivene, slik at leseren kan se resultatet på siden. sier hun.

– Vi i Nikon synes det er kjekt med lokalt iniativ og håper at siden bidrar til kunnskap om Nikon sine produkter, sier Espen Espevalen. Han får støtte fra kollega Tom Larsen i Canon. – Vi syns testene ser veldig bra ut, og at det er ett flott initiativ opp mot det lokale miljøet. Det er en flott måte å få presentert våre produkter ut mot kundene.

Vær tålmodig

-For min egen del har jeg laget websiden for å prøve å skape meg ett navn innen foto, for konkurransen er tøff der ute blant alle de flinke fotografene. Det kan ta år før en begynner å bli skikkelig kjent, så en må aldri slutte å fotografere, sier Geir.

– Vær tålmodig, gå sammen i grupper og lær av hverandre. Bruk nettet og søk på fototeknikker og prøv det ut i virkeligheten. Vær kreativ og lek deg masse med kameraet og ikke kjøp dyrere utstyr enn det du trenger. Komponeringen ligger i hodet, ikke i kameraet sier Geir til slutt.

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4936"]