Premiere på Fifty Shades of Grey og Valentine`s Day på samme helg.

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4935"]

Fifty Shades of Grey inntar kinoene i anledning Valentine`s Day og Kristin Gåseidnes, daglig leder for Vinbua og Lekeriet på Moa har merket dette på etterspørselen.

– Ikke bare nå i anledning filmpremieren faktisk, men vi har hatt en jevn fremgang i salg av fetisjprodukter helt siden bøkene kom ut. Salget er nesten firedoblet.

Når det er sagt er det viktig å skille mellom premieren på filmen Fifty Shades of Grey og Valentines, for det handler om to helt forskjellige ting mener Kristin.

Alle Hjerters dag

– Valentines er jo på norsk rett og slett «Alle hjerters dag» og kan like gjerne være det å vise omsorg og oppmerksomhet til noen man bryr seg ekstra mye om, ikke nødvendigvis bare partneren. Trenden nå går også like mye i retning av oppmerksomhet i form av f.eks vennegaver og lignende som det å gi pirrende leketøy til partneren med tanke på sex.

Få på godlukta

Fifty Shades of Grey har kinopremiere i Ålesund denne helgen. Er det nå mannfolka bør kjenne sin besøkelsestid Kristin? Har du noen gode råd til single menn på byen i helgen? Det er vel den store «damens aften» om man skal ta utgangspunkt i den største leserskaren av bøkene ihvertfall?

– Ja nå bør single mannfolk ta på seg godlukt, få på seg dressen og ta på spanderbuksene; gjerne de grå ler hun og minner samtidlig om ordtaket «Good girls go to heaven, bad girls goes to Mr. Grey».

Om kritikken

Men hva med kritikken av disse bøkene og nå også filmen, som går på at den er kvinnefiendtlig og glorifiserer sex uten samtykke mellom hovedrollepersonene, kan du forstå den siden av saken?

– På en måte kan jeg det, for det fremkommer jo at Mr.Grey er den klart dominante parten både fysisk og psykologisk og at han kan være både sjalu og kontrollerende.

Samtidlig er det viktig å minne om at det er fantasier som blir levd ut her og at også den underdanige parten som i dette tilfellet er kvinnen, har sin fulle rett til å trekke seg ut av forholdet. Dessuten er det jo nettopp dette som pirrer i hennes tilfelle, så igjen, det handler om fantasier og om å få leve ut disse i sexlivet sitt.

– Disse to karakterene begynner jo på en måte med den rent seksuelle på den harde måten men blir etterhvert også et par og lærer hverandre å kjenne og får følelser for hverandre også ellers. Det er jo fetisj, bondag eller BDSM og er egentlig en lek og det handler mest om rollespill og det å leve ut fantasier som føles riktig for begge.

BDSM lokalt

– At dette er populært er det heller ikke noe tvil om. Jeg var selv for vel et års tid siden invitert til Ivar Aasen hytta der medlemmer fra en slik klubb her i Ålesund hadde treff. Og de er over 300 medlemmer har jeg forstått.

Det ble likevel ikke til at hun dro til treffet da hun hadde salgsparty akkurat den kvelden og derfor ikke rakk det. Folk som ønsker å prøve ut slike former for sex med partneren sin råder hun til og gå frem forsiktig.

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4936"]