De første artistene til Moldejazz er nå klare.

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4935"]

– Vi er så stolt over å kunne presentere et knallsterkt førsteslipp til neste års festival!

Dee Dee Bridgewater & The New Orleans Jazz Orchestra, Jack DeJohnette – Made In Chicago, Sly & Robbie meet Nils Petter Molvær, Kurt Elling, The Bad Plus Joshua Redman, Møster!, Driving Miles, Espen Reinertsen & Trondheim Jazzorkester og Emilie Nicolas er artistene som så langt er klare for Moldejazz 2015.

Lokale navn står også på lista over artistene. Trompetist og komponist Nils Petter Molvær har stadig søkt nye musikalske lydlandskap. Felles for de fleste prosjektene hans er at de har hatt et markant rytmisk preg.

Hva er vel da mer naturlig enn å inngå et samarbeid med en av musikkhistoriens beste rytmeseksjoner?

Sly Dunbar og Robbie Shakespeare, kjent som duoen Sly & Robbie, har siden slutten av 1970-tallet medvirket som produsenter og/eller musikere på flere hundre utgivelser, først og fremst innen reggae og dub, men de har også samarbeidet med diverse jazzmusikere.

Molvær har lenge ønsket å samarbeide med Sly & Robbie, og dette har nå endelig gått i oppfyllelse. Med seg har de også Jan Bang og Eivind Aarseth.

Vi kan antagelig forvente heftige og suggererende rytmer i møte med luftige og klangfulle lydlandskap. Spennende blir det i hvert fall, og musikk som nok også vil gjøre det vanskelig å stå stille.

Ellers så er det mange som får sitt ønske oppfylt når vokaldiva Dee Dee Bridgewater kommer tilbake til Molde, denne gang med storbandet «New Orleans Jazz Orchestra».

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4936"]