Ålesund kammerkor inviterer til minikonsert sammen med venner i Sykkylven kyrkje, 9. februar.

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4935"]

På programmet står en av Bachs mest kjente motetter “Jesu, meine Freude” fremført av Ålesund kammerkor sammen med Samuel Skrede på cello og Ioana Precup på orgel.

Dette er den eldste, lengste og mest kjente motetten Johann S. Bach har skrevet. Det vakre verket er skrevet for a cappella-kor, men fremføres ofte slik det var vanlig på Bachs tid, som vi har valgt, med basso continuo – det vil si akkompagnert av orgel eller cembalo og cello eller kontrabass.

Ålesund kammerkor setter stor pris på å samarbeide med så dyktige musikere som Precup og Skrede og disse vil også ha solistnummer under konserten.

Ioana Precup vil fremføre verk av Georg Böhm, Johannes Brahms og Robert Schumann på orgel. Ett av verkene er Partita über den Choral Wenn nur den lieben Gott läßt walten av Böhm, som er variasjoner over en kjent tysk salme.

Cellist Samuel Skrede vil fremføre Cellosuite i G-dur av Bach. Cellosuitene til Bach er noen av de mest spilte og anerkjente solostykker som er skrevet for cello. De ble skrevet mellom 1717-1723, da Bach var kapellmester i Köthen.

Skrede er ansatt i Ålesund strykekvartett og underviser også i cello ved kulturskolen i kommunen.

Ålesund kammerkors kunstneriske leder Ragnhild Eide Akslen er utdannet sanger fra Griegakademiet i Bergen. På denne konserten vil hun, i tillegg til å dirigere koret, fremføre Geistliche lieder, de også av Bach.

– Ålesund kammerkor håper at publikum har lyst til å tilbringe en times tid sammen med oss i Sykkylven kyrkje, 9. februar. Vi skal gjøre vårt til at det blir en fin opplevelse. Konserten begynner klokka 20.00, opplyser Ragnhild Eide Akslen.

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4936"]